Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Svece na gaugahOkoli -5 stopinj je bilo danes zjutraj tik ob morju, burja pa precej močna. Kot je bilo napovedano, torej. Vse skupaj pa je povzročilo zanimiv pojav, ki sem ga opazil pri preverjanju delovanja naše spletne kamere v teh zahtevnih vremenskih pogojih. Del kapljic morja, ki jih vsakič znova požene navzgor, potem, ko se val razbije ob pomolu in jih burja odnese tudi več deset metrov od obale in bodo proti morju obrnjene rastline zaradi tega čez čas pokazale 'ožgane' poškodbe zaradi nasoljenosti, se ujame tudi na gaugah, obešalnikih za čolne, ki s pomolov visijo nad morje. V teh pogojih pa ta prš, četudi je slan, zamrzne ob hitri ohladitvi na minus pet in nastanejo ledene sveče, ki jih lahko vidite na uvodni sliki (klik nanjo za povečavo), pa tudi na naši spletni kameri v živo. Če niste vedeli, morska voda zaradi vsebnosti soli ne zmrzne pri nič stopinjah Celzija, kot neslana voda, ampak približno pri minus treh. Takole na toplem vse skupaj na računalniškem ekranu izgleda skoraj romantično..

Iskanje