Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

06 toca v rokiTokrat ni bilo sreče v vremenski loteriji. Pogosto namreč lokalna neurja ne udarijo z največjo močjo na področje Crvenega vrha, tokrat pa se je jedro najbolj izdatnih padavin nekaj minut po 18. uri včeraj razbesnelo ravno nad nami. Več kot deset minut je pokalo ob toči, med katero so bila zrna premera tudi nekaj centimetrov, večinoma pa manjša. Današnji sprehod po naselju je pokazal, da je toča večinoma oklestila le drevje in ostalo rastlinje. Tudi sadeži, ki še niso obrani, bodo zaradi poškodb večinoma propadli. Škodo je utrpel tudi oljčni nasad in letošnja letina bo ob izpadu zaradi suše in vročine še nekoliko manjša. Toča avtomobilov večinoma ni poškodovala, le na nekaj vozilih smo opazili pikice, ki bi bile lahko tudi posledica sinočnjega neurja.

Tako kot ob vsakem močnejšem vetru pa so tudi tokrat na cestah zelenkasto rjave preproge iz iglic in listov iz dreves »pragozda« pod Crvenim vrhom. Kanali za meteorno vodo tudi tam, kjer bi lahko pomagali odvesti naslednji padavinski val, to večinoma ne bodo mogli več napraviti, ker so vse bolj polni odpihnjenih odpadnih materialov z dreves. Sosedje lastnikov največjih drevesnih kapitalcev imajo svoja dvorišča, terase, vrtove in ceste pred hišami spet prekrite s plastjo listov in iglic, za kar se predvsem lastnikom največjih primerkov, ki najbolj prispevajo k debelini iglično - listne preproge »toplo zahvaljujejo«. 

  • 01oblaki_pre_nevihto
  • 02morje_zacetek
  • 03izsek_video_toca
  • 04toca_na_pergoli
  • 05toca_pred_pragom
  • 06_toca_v_roki
  • 07iglice_na_cesti
  • 08_listje_na_cesti

Simple Image Gallery Extended

Pomoč:
Klik na male sličice ponudi povečan prikaz.
Nadzor
 prikazovanja:  
- klik na levo stran slike ALI puščica levo na tipkovnici
 --> prejšnja slika
- klik na desno stran slike ALI puščica desno na tipkovnici --> naslednja slika
- klik na znak X desno ALI 
tipka ESC na tipkovnici --> prekinitev projekcije

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu