Ob Alberiju raste letovišče Petram

PetramNa zahodnem robu naselja Alberi je v zadnjih tednih zraslo ogromno gradbišče, kjer bodo že poleti 2022 letovali prvi turisti v novem letovišču Petram. V skladu s tem projektom bo na celotnem zemljišču zgrajen apart-hotel s 179 nastanitvenimi enotami, 55 luksuznimi vilami in tremi stanovanjskimi stavbami z 1 apartmaji. Vse visoke kategorije s štirimi in petimi zvezdicami. Skupno bo letovišče imelo nekaj manj kot tisoč postelj. Še naprej zahodno od zdajšnjega gradbišča pa naj bi bilo še eno golf igrišče, okoli katerega so se investitorji in mestne oblasti prerekali nekaj let.

Gradbisce PetramNa spletni strani podjetja, ki že prodaja prvih 10 vil, lahko preberemo, da so 4 že prodane, še 4 rezervirane in je sta trenutno zagotovo na voljo samo še dve. Pri opisu posameznih objektov pa poleg vseh lahko preberemo, da sta v bližini dve golf igrišči, od katerih bodo očitno eno šele zgradili. Kaj so imeli v mislih, ko so zapisali, da je do pristanišča za jahte 1000 metrov? Bodo gradili tudi marino?
Pri vsem tem je med drugim zanimivo, da vsaj večina teh objektov očitno ne bo imelo pogleda na morje, kar pa morda niti ne bo največji problem, saj bodo bazeni vse povsod, morje pa v resnici ne daleč. Po drugi strani pa bodo obrnjeni proti jugu in bodo imeli sončno lego čez vse leto.

Več o letovišču "Petram" si poglejte na tem naslovu, ali pa prelistajte brošuro.

Nekaj slik z gradbišča sta napravila čuvaj in član društva: