Do kdaj vam velja e-Vinjeta?

e vinjeta slovenijaV teh dneh bo prenehala veljati letna vinjeta večini motornih vozil v Sloveniji, zato bo večina lastnikov v tem času kupila novo. Toda v nasprotju z veljavnostjo letnih vinjet v obliki nalepk, ki smo jih lepili na vetrobranska stekla in so veljale do konca januarja naslednje leto, velja letna e

Točen dan nakupa imate zapisan na potrdilu o nakupu, če ste jo kupili preko trgovine, ali na bencinski črpalki. Če niste prepričani, do kdaj vam eVinjeta velja, oziroma ste izgubili potrdilo o nakupu, obstaja nekaj načinov preverjanja veljavnosti, morda pa je še najbolj preprost vnos registrske oznake avtomobila na spletnem naslovu https://dev.evinjeta.eu/ in spletna aplikacija vam bo takoj izpisala podatek o veljavnosti vinjete.

Še opomba: ta bližnjica menda naj ne bi delovala prav dolgo, ker je nekoliko skregana z varstvom osebnih podatkov in ja, registrska tablica je oseben podatek (?..). Če in ko bo tole ugasnilo, obstaja precej bolj zapletena pot preko uradne Darsove podstrani https://evinjeta.dars.si/, kjer vpišete podatke za nakup nove vinjete in vmes vam sistem sporoči, če je stara eVinjeta še veljavna in do kdaj.