Izračun stanja okužb

korona naprejŽiva kamera na Crvenem vrhu kaže, da se je naselje zaradi novih ukrepov slovenske vlade že izpraznilo, poletje pa se je zaradi poslabšanih razmer na Hrvaškem končalo nekoliko prezgodaj. V tem času šte okužb tako v Sloveniji kot na Hrvaškem še vedno narašča, upamo pa, da se trend čimprej obrne in se vrne vsaj v rumeno območje. Predstavniki slovenske vlade so obljubili, da bodo poostrene ukrepe ukinili v najkrajšem času po normalizaciji razmer.

Da pa boste lahko ves čas na tekočem, smo na naši spletni strani pripravili program, ki bo avtomatsko beležil stanje 14-dnevne incidence novih okužb na Hrvaškem, ki je osnova za ukrepe, ki smo jih deležni. Program na desni strani naslovnice prikazuje tabelo, ki v spodnji vrstici kaže zadnji vpisani podatek o novih dnevnih okužbah z datumom in izračunom incidence, ki je seštevek vseh novih okužb v zadnjih 14 dneh na Hrvaškem preračunano na 100.000 prebivalcev. Nad zadnjim podatkom so za primerjavo še podatki preteklih petih dni. Želimo si, da bi ta vrednost čim prej padla pod 40 in v tem območju tudi ostala. Zato je pod tabelo še podatek, v najmanj koliko dneh se to lahko zgodi, če na Hrvaškem ne bi bilo novih okužb.

Za orientacijo, 117 dnevnih okužb vsak dan v 14 dneh da vrednost incidence tik pod 40, vse kar je čez, je rdeče. Trenutno so te vrednosti hudo presežene.

Sreča v nesreči v vmesnem času je izjema, ki smo je deležni lastniki nepremičnin na Hrvaškem in ožji družinski člani, da lahko zaradi nujnih opravil svoj objekt obiščemo brez vročitve odločbe o karanteni ob povratku, če se vrnemo najkasneje v 48 urah. Ob tem pa je ugodna okoliščina tudi ta, da je obisk Crvenega vrha tudi v tem času glede možne korona okužbe tudi zelo varno, saj bo v tem času naselje bolj ali manj prazno.

Klub temu upamo, da se stanje hitro izboljša in da hladnejši meseci pred nami ne bodo prinesli še dodatnih težav na tem področju.