Ponovno o pasjih drekih

Pobiraj iztrebke[Dopolnjeno 2.8.2022] Seveda se da to povedati na lepši način, a si ta problematika pač ne zasluži olepšav! Zato smo si samo zate, anonimni lastnik najboljšega štirinožnega prijatelja z izvrstno prebavo, člani odborov društva vzeli čas, da še en pretehtamo, ali je možnost, ali je ni, da kar s svojim kužkom odneseta s seboj na sprehod, vedno tudi prineseta nazaj.

Čisto možno je, da si v množici vsakodnevnih informacij pozabil na svojo dolžnost, da kakce vseh vrst pobereš in jih odvržeš v svoj smetnjak. Zato razmišljamo tudi o tem, da bi samo zate postavili tablo, ki te bo opominjala na to. 

Ne, ne vem, kaj si misliš o večini vestnih ljubiteljev živali, ki jim ni pretežko vzeti vrečko in počistiti za seboj, vem pa, kaj si o tebi mislijo vsi, ki jim je debela muha na krožnik z okusnim kosilom priletela direktno z dreka tvojega psa! Izgovorov nekaterim seveda nikoli ne zmanjka, a to ni lastnost, s katero bi se hvalil človek, ki se vsaj malo ceni. In tudi če misliš, da nihče ne ve, kje vse so sledovi tvojega kosmatega prijatelja, se seveda motiš. Ne vemo vsi, a ker je oči dvakrat toliko kot ljudi, v resnici sčasoma vsi vemo vse.

A da bi Slovenec špecal Slovenca hrvaškemu redarju je eno tako dejanje, ki se mu vedno poskušamo izogniti. Če je le mogoče. Že zato, ker tako dejanje, če je še tako upravičeno, meče slabo luč na Slovence, ki se imamo po eni strani za pridne, skromne in poštene, po drugi strani pa so pasji dreki nerešljiv problem. 

Zato še enkrat sprašujem tebe in tebi na las podobne, če res ne bi poskusil pobrati, kar je treba pobrati? Sicer nam ostaneta samo dve možnosti; ali s poostrenimi pravili, nadzorom in kaznovanjem pristojni uredijo problem, ali pa se sprijaznimo s tem, da so naselja pod Crvenim vrhom teoretično zelo nobel in prestižna, v resnici, pogledano od blizu, pa le običajna, usrana naselja.  

[Dopolnjeno 2.8.2022]

drek1Opazili smo inovativen pristop označevanja mest, kjer je kužek napravil kakec ali dva in menda je lastnica povzročitelja nespornih sledov, ki je menda iz 'švajcarske', odločno zastopala idejo, da 'morajo tudi psi srat' in da kogar to moti, ne mara živali pa to.. Čestitke označevalcem za inovativen pristop, ki menda ne glede na argumente iz dežele bankirjev in preciznih ur kar skeli in moti. 

drek2