Uspešno zaključeno zbiranje pomoči za žrtve potresa

Petrinja pomocZ včerajšnjim dnem smo zaključili zbiranje prostovoljnih prispevkov za popotresno obnovo v mestu Petrinji in okoliških mestih, kjer je tik pred novim letom rušilni potres vzel celo nekaj človeških življenj, na mnogih objektih pa napravil nepopravljivo škodo. Ljudje so v šoku ostali brez vsega, a k sreči dobri ljudje od blizu in daleč takoj začeli zbirati in pošiljati najnujnejšo pomoč. Tudi v našem društvu smo takoj začeli razmišljati o pomoči najbolj prizadetim, na pobudo Društva Slovensko - Hrvaškega Prijateljstva pa smo se odločili, da povabimo vse naše člane in tudi nečlane, da po svojih močeh prispevajo, kolikor lahko, za žrtve naravne nesreče na Hrvaškem, medtem pa bo tudi Upravni odbor društva odločal o tem, da skupnemu zbranemu znesku doda še nekaj iz društvenega sklada.

Do včeraj, ko smo zaključili zbiranje prostovoljnih prispevkov, se je na računu društva nabralo kar 2.780 EUR! Upravni odbor Počitniško - turističnega društva Crveni vrh pa je na dopisni seji z večino glasov za potrdil, da k temu znesku dodamo še 420 EUR iz društvenega sklada, kar pomeni, da danes vplačujemo sredstva za popotresno pomoč v skupnem znesku 3.200 EUR.  

Ponosni smo na vse vas, ki ste se tako hitro in velikodušno odzvali, pa tudi na vse ostale, ki ste pomagali preko drugih organizacij, ali pa osebno. V imenu tistih, ki jim je pomoč namenjena, se vam zahvaljujemo za vsak darovani evro posebej.

Hvala!