Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

sol na kameriKo burja pošteno potegne čez Piranski zaliv, hitro sledijo veliki valovi, ki se po vrhovih krepko penijo in del te pene gre z burjo ali tramontano na krajši izlet na obalo. Vprašanje: koliko morskega prša in posledično soli odnese burja na obalo in višje na vrtove in hiše? No, saj ni posebej velika skrivnost, da količina ni zanemarljiva. To v toplih mesecih najbolj nazorno pokažejo listi izpostavljenih rastlin s svojo 'slano ožganostjo', ki je posledica slane prhe. Te dni spet piha in tudi naša nova spletna kamera je imela prvo pravo srečanje s slano burjo. Slika v uvodu tega članka kaže, koliko soli se je na steklu kamere nabralo samo v enem dnevu (kliknite na sliko za povečavo). Tudi zato bo pogled z našo kamero proti severu in severozahodu v času močnejših vetrov iz teh smeri nekoliko zamegljen.

 

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu