Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Izola predor DragonjaVsaj s perspektive uporabnikov obeh cest od Kopra do mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja je na videz akademska razprava med podporniki različnih variant ne glede na njihove ponavljajoče se argumente le v posmeh voznikom v kolonah na tej relaciji. V prehodnem obdobju do uresničitve katere koli možnosti so tudi krožišča na obeh sedanjih cestah napravila precej škode za pretočnost v glavnih smereh. Na obalni cesti mimo Portoroža se krepko zatika tako na Valeti zgoraj, kot spodaj pri Strunjanu. Medtem pa nas v bolj prometnih povratkih proti notranjosti tudi preko Šmarij pred Koprom čisto ustavita obe krožišči. Če prvo pri Mercatorju, ki je malo večje in dvopasovno še nekako opravlja svojo nalogo, pa se pri drugem, tik pred obvoznico čisto ustavi. 

Današnji članek v Primorskih novicah spet osvetljuje prednosti bodoče cestne ureditve, ki smo jo na naših straneh že predstavili tukaj in predlaga povezavo obstoječega kraka hitre ceste do Izole z mejnim prehodom Dragonja skozi nov predor. Vmes se je ponovno pojavila nekoliko dopolnjena varianta ceste od koprske obvoznice pred Koprom do Dragonje skozi tunel pod Šmarjami. Morda bi bili vozniki v praksi lahko nekoliko bolj naklonjeni izvedbi dveh ločenih cest do slovensko - hrvaške meje in ne takšne, ki jo spet obuja in priporoča današnji članek v Primorskih novicah. V tem primeru bi imeli namreč vsaj možnost izbire in obvoza, če se ena pot zaradi nesreče, del na cesti ali preprosto zaradi gneče popolnoma zamaši. Če pa se obe povežeta v eno, preprosto ni več nobene alternative. Razen po lokalnih cestah, ki pa temu niso namenjene. 

Ob tem je zanimivo mnenje piranskega župana, ki podpira združevalno varianto, 'ki bi tranzit turistov speljal stran od morja..'? Kot bi vhod v lastno trgovino napravil preko dvorišča svojih konkurentov! A prepirati se o tem, katera od možnosti je manj slaba, preden se jima morda pridruži še tretja, je energijsko potratno početje. Vse bolj se zdi, da na obzorju ni novcev za nobeno, a morda tega ne bo nihče opazil, če se še dolgo ne bomo mogli odločiti med več podobno dobrimi ali slabimi predlogi. 

Iskanje