Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

pomladno cvetjeMinula zima je bila, kot smo vajeni v zadnjih letih, spet toplejša od dolgoletnega povprečja. Od leta 2009 so bile pretople vse, razen leta 2012. Pravkar končana zima je bila v Istri pretopla za okoli 2 stopinje. Odstopanja od pričakovanih temperatur so bila večja v notranjosti, manjša pa ob obali. Tudi zimske temperature morja kažejo, da je za nami topla zima. Samo januarja se je za krajši čas morje ohladilo pod 10 stopinj Celzija, medtem ko se običajno spusti na okoli 8 stopinj, v najhladnejših pa celo do 5 stopinj.

Zanimivo je, da se je v preteklih letih, ko smo imeli podobne zimske temperature in tudi, ko je pomlad nastopila zelo zgodaj, potem deževna in ne preveč topla pomlad vlekla tja v junij in šele takrat smo se lahko tisti 'normalno zmrzljivi' okopali v morju. Nekaj tednov zatem smo bili deležni še nekaj šokantnih vročinskih valov, pri katerih je temperatura lezla proti 40 stopinjam in se je tudi morje segrelo čez 30! Bo tudi letos tako?

Zanesljivo dobra novica je, da je minula zima prinesla dovolj padavin. Le december je bil bolj suh, kot je to običajno, ostali meseci pa so poskrbeli za toliko dežja, da so zaloge pitne vode in nivoji podtalnice ugodni, kar pomeni, da je verjetnost pomanjkanja vode v Istri letos nizka.

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu