Prijava

 

mail 24              banknotes 24                               

 

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

eko otokiŽe v lanskem letu smo opazili spremembo pri odvozu odpadkov iz naselja, saj je bil ukinjen do tedaj vsakoletni majski odvoz kosovnega materiala. Na prvi pogled neprijeten ukrep pa ima tudi dobre učinke, saj se dobro spomnimo, da so se na mestih zbiranja kosovnih odpadkov še dolgo po po odvozu pojavljali vedno novi odpadki 'zamudnikov'.

 

Skupen slovensko - hrvaški projekt DIVA, ki po enakem modelu posodablja ravnanje z odpadki v obeh državah, je v naši okolici ponudil nekaj novosti, ki so in bodo v prihodnje ne samo nadomestili dosedanji postopek odvoza, ampak ponudili tudi druge sodobne načine zbiranja in ločevanja odpadkov, reciklaže - ponovne uporabe nekaterih odpadkov in ostalih ukrepov, ki imajo enoten cilj - zmanjšanje onesnaževanja naše okolice in saniranje številnih divjih odlagališč.

 

Predvsem v mestu Umag že lahko opazimo večje število tako imenovanih Eko otokov za ločevanje odpadkov, kjer so na enem mestu zbiralniki za odpadno embalažo, papir, steklo in ostale odpadke.

 

Za večje količine odpadkov lahko vsi dostavite ločene odpadke na reciklažno dvorišče v Finidi pri Umagu. Lokacijo in ostale podatke si lahko pogledate tukaj.

 

Vsi tisti, ki potrebujete odlagališče za večjo količino zelenega odpada, lahko uporabite deponijo, ki je namenjena samo tovrstnemu odpadu. Nahaja se v naselju Donji Picudo. To je približno 4 km naprej proti Bujam od reciklažnega dvorišča v Finidi. Deponija je odprta vsak delovni dan od 6h do 14h.

 

Vse ostale informacije o ravnanju z odpadki lahko najdete tudi na spletni strani Mesta Umag, ki vse podatke o tem objavlja tukaj.

 

 

Iskanje

Naročite se na e-novice