Prijava

      Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

hrvatske-kuneTuristično takso morajo v turistični sezoni tudi na področju Crvenega vrha plačati vsi, ki tu bivajo več, kot 24 ur, z izjemo tistih, ki imajo tu prijavljeno stalno bivališče. Obveznost plačila takse za vse, ki prebivajo v zasebnih hišah za počitek, je od 1. junija do 30. septembra.

Opozarjamo na nekaj stvari:

Lastniki turističnih objektov, naši sorodniki in prijatelji, ki začasno bivajo na področju Crvenega vrha, se od 1.1.2016 prijavljamo izključno preko spletne aplikacije eVisitor (neposredna prijava na Turistički zajednici Umag, TIC Savudrija ni več možna) v obdobju od 1.6. do 30.9. Ne glede na lastništvo nepremičnine, ali plačan pavšal turistične takse velja, da nihče, ki nima dovoljenja za začasno ali stalno bivanje v Republiki Hrvaški, ne sme bivati v državi več kot 90 dni v obdobju 6 mesecev. 

Ostala določila so že nekaj let enaka:

Cena takse za lastnike in ožje družinske člane je  2,1kn  2,4 Kn na noč. Otroci do 12. leta ne plačujejo takse, morajo pa biti prijavljeni. Osebe stare od 12 - 18 let imajo 50% popust. Lastniki in njihovi ožji družinski člani lahko plačajo tudi pavšalni znesek takse za celotno sezono, ki znaša 60 Kn za vsako od prvih dveh oseb na istem naslovu, za vsako naslednjo pa je pavšalni znesek 25 Kn. Na primer, če pavšal takse plačuje štiričlanska družina, potem je potrebno za dva plačati po 60, za dva pa po 25 Kn. Pavšal za tekočo turistično sezono lahko vplačate najkasneje do 15 julija, po tem datumu je možno samo plačilo takse po številu dni, ki jih oseba preživi na Crvenem vrhu. 
Tudi, če so turisti plačali pavšalen znesek takse, jih mora lastnik prijaviti preko spletnega sistema eVisitor vsakič , ko pridejo na bivanje v hišo ali stanovanje Pravico do pavšalnega plačila turistične takse imajo samo državljani držav, ki so članice EU. Na primer, če je lastnik državljan Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije ali Rusije, ne more pavšalno plačati turistične takse.
Prijatelji v nepremičninah morajo plačati takso v višini 7 kn 8 Kn, otroci od 12. do 18 leta pa 3,5 kn 4 Kn na noč.
Pavšalno turistično takso morajo plačati tudi vsi, ki imajo na Hrvaškem začasno bivališče.

Opomba: v veljavi do vključno leta 2017, v veljavi od leta 2018

Iskanje