Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

hrvatske-kuneTuristično takso morajo v turistični sezoni tudi na področju Crvenega vrha plačati vsi, ki tu bivajo več, kot 24 ur, z izjemo tistih, ki imajo tu prijavljeno stalno bivališče. Obveznost plačila takse za vse, ki prebivajo v zasebnih hišah za počitek, je od 1. junija do 30. septembra.

Opozarjamo na nekaj stvari:

Lastniki turističnih objektov, naši sorodniki in prijatelji, ki začasno bivajo na področju Crvenega vrha, se od 1.1.2016 prijavljamo izključno preko spletne aplikacije eVisitor (neposredna prijava na Turistički zajednici Umag, TIC Savudrija ni več možna) v obdobju od 1.6. do 30.9. Ne glede na lastništvo nepremičnine, ali plačan pavšal turistične takse velja, da nihče, ki nima dovoljenja za začasno ali stalno bivanje v Republiki Hrvaški, ne sme bivati v državi več kot 90 dni v obdobju 6 mesecev. 

Ostala določila so že nekaj let enaka:

Cena takse za lastnike in ožje družinske člane je 2,1 Kn na noč. Otroci do 12. leta ne plačujejo takse, morajo pa biti prijavljeni. Osebe stare od 12 - 18 let imajo 50% popust. Lastniki in njihovi ožji družinski člani lahko plačajo tudi pavšalni znesek takse za celotno sezono, ki znaša 60 Kn za vsako od prvih dveh oseb na istem naslovu, za vsako naslednjo pa je pavšalni znesek 25 Kn. Na primer, če pavšal takse plačuje štiričlanska družina, potem je potrebno za dva plačati po 60, za dva pa po 25 Kn. Pavšal za tekočo turistično sezono lahko vplačate najkasneje do 15 julija, po tem datumu je možno samo plačilo takse po številu dni, ki jih oseba preživi na Crvenem vrhu. 
Tudi, če so turisti plačali pavšalen znesek takse, jih mora lastnik prijaviti preko spletnega sistema eVisitor vsakič , ko pridejo na bivanje v hišo ali stanovanje Pravico do pavšalnega plačila turistične takse imajo samo državljani držav, ki so članice EU. Na primer, če je lastnik državljan Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije ali Rusije, ne more pavšalno plačati turistične takse.
Prijatelji v nepremičninah morajo plačati takso v višini 7 Kn, otroci od 12. do 18 leta pa 3,5 Kn na noč.
Pavšalno turistično takso morajo plačati tudi vsi, ki imajo na Hrvaškem začasno bivališče.

Iskanje