Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

kamera crveni vrhTočno pred enim letom je ugledala luč spletnega sveta naša kamera, ki od tedaj v globalno svetovno omrežje prenaša gibljive slike dela naselja in večine Piranskega zaliva. Za društvo je bil to projekt, za katerega nismo bili čisto prepričani, koliko težav bo povzročal in kakšni izzivi nas ob uvajanju čakajo. Izkazalo se je, da si kljub vsemu nismo naložili pretežke naloge, saj so bili za občasne mrke skoraj izključno krive višje sile, kot je izpad elektrike ali trenutna prekinitev internetne povezave. Tudi ob težavah, na katere nismo imeli vpliva, kamera ni nikoli prekinila delovanja za več kot en dan, večinoma pa se je slika vrnila po največ nekaj urah.

Kamera svojim obiskovalcem nudi pogled v trenutne vremenske razmere. V prvem letu smo imeli vse; najmočnejše vetrove, izdatne nalive in celo najmočnejšo točo v zadnjem času, ki je napravila celo nekaj škode predvsem na avtomobilih. Težave so nam povzročale tudi drobne mušice, ki so se nekaj časa množično prihajale slikat pred objektiv kamere, velika težava pa je tudi nanos soli, ki jo na kamero napiha vsakokratna močnejša tramontana ali burja.

Večino vzdrževalnih del in nastavitev k sreči lahko upravljamo na daljavo in ob vsaki spremembi ni potrebno obiskati lokacije kamere. Le tu in tam je zaradi večjega posega v nastavitve ali čiščenja potrebno to napraviti ročno. V primeru zelo slabe vidljivosti tako lahko kar iz Ljubljane spremenimo poglede kamere na lokacije, ki so bližje in jih kamera še vidi. Kadar zelo močno pihajo predvsem vetrovi severnih smeri, moramo nastaviti poglede kamere na širši kot, ki vsaj deloma skrijejo tresenje kamere. Tudi potrebne posodobitve programske opreme in redna testiranja lahko opravimo na daljavo in na ta način zagotovimo, da so obratovalni stroški kamere čim nižji.

Obiskovalci naše spletne strani ste večinoma dobro sprejeli možnost, da lahko preko interneta od koderkoli pogledate tudi to, kakšno je trenutno vreme na Crvenem vrhu in kaj se dogaja v zalivu preko naše spletne strani www.crvenivrh.com in klikom na menu Kamere. Do kamere pa lahko dostopate tudi neposredno preko povezave www.crvenivrh.com/zivo. Kot za vse drugo, kar počnemo v Počitniško - turističnem društvu Crveni vrh, smo tudi v zvezi s kamero odprti za vaše pripombe in predloge.  

Tako, kot je spletna kamera prenašala letošnji ognjemet na Portoroški noči 2017, bomo že na prvi dan novega leta 2018 poskusili ujeti tudi novoletni ognjemet, ki ga v Portorožu obljubljajo ob 18h, če bo le vreme dopuščalo in bo vidljivost dobra.

Vabljeni k spremljanju naše kamere tudi v prihodnjem letu!

Iskanje