Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

DemencaOb dnevnih novicah o težavah, nesoglasjih in trenjih med Slovenijo in Hrvaško neupravičeno ostajajo v medijski senci projekti, ki vedno znova dokazujejo, da ob vseh na videz usodnih in nepremostljivih problemih, življenje mirno teče dalje in se ob vsakodnevnem sodelovanju ljudi in podjetij z obeh strani meje uspešno potrjuje tudi s posebnimi projekti čezmejnega sodelovanja za boljšo prihodnost.

Pred dnevi se je tako začel projekt »Demenca aCROsSLO« za Izboljšanje kakovosti življenja oseb z demenco na čezmejnem območju. Projekt bo trajal leto in pol, v tem času pa bo potekalo usposabljanje socialnih in zdravstvenih delavcev na področju Kopra, Izole in Umaga in obveščanje laične in strokovne javnosti o izzivih in priložnostih na tem področju. Rezultati projekta bodo koristili tudi vsem ostalim, ki pomagajo ljudem z demenco v Sloveniji in na Hrvaškem.

Obsežnejši opis projekta si lahko preberete tukaj

Iskanje