Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Led na morju, soncni zahodKonec novembra se nam je prišla na celini prvič od blizu pokazat tudi letošnja zima. Kot se spodobi za tak obisk, so najnižje temperature povsod, razen ob morju, složno skočile pod ledišče. Ob morju so zaenkrat še nad ničlo, a dovolj blizu negativnim vrednostim, da je že skrajni čas za izvedbo ukrepov ob morebitnem mrazu tudi na področju Crvenega vrha. Poleg jesenskega pospravljanja okoli hiše je najbolj pomembno, da pred prihodom nizkih temperatur poskrbite, da ne bi prišlo do poškodb v vodovodni napeljavi, če pa bi v tem času že počila kakšna cev, pa moramo preprečiti iztekanje vode.

Posledice poškodb hišne vodovodne napeljave so precej neprijetne, od poplave do ogromnih računov za porabljeno vodo, ali pa vsaj stroškov popravil. Da bi se izognili takšnim težavam, vam svetujemo:

  • zapirajte glavni ventil za števcem, ko odhajate domov. Do števca je za omrežje odgovorno podjetje Istarski vodovod in tudi morebitne poškodbe pred števcem in iztekanje vode ne bosta šla na vaš račun
  • v hladnih mesecih, ko se zunanja temperatura lahko spusti pod ledišče in bi lahko prišlo do poškodbe napeljave zaradi zmrzovanja vode v ceveh, iztočite vodo iz cevi v hišni napeljavi. Cevi in ventile lahko še dodatno zaščitite z ovijanjem v toplotno izolativne materiale, cunje, folije in podobno.
  • tu in tam preverite, ali vaša napeljava od števca naprej tesni. Postopek je enostaven: ventil pri števcu (pred in za števcem) naj bo odprt, vse pipe in drugi porabniki vode (kotlički za wc, pomivalni stroj, pralni stroj..) pa naj bodo zaprti, oziroma izklopljeni. Poglejte števec za vodo (uro), na kateri se ne sme nič premikati. Vsak premik namreč kaže trenutno porabo, ki je v primeru izklopljenih porabnikov ne bi smelo biti. Če se vseeno kaj premika, najprej pomislite, če morda vaš kotliček v wc-ju ne tesni in 'malo teče', ali je netesnenje pri kakšnem drugem porabniku lahko vzrok za premike na števcu. Če ste prepričani, da voda ne uhaja na nobenem porabniku, je najverjetneje, da je težava v napeljavi, nekje od števca do porabnikov. V tem primeru seveda čim prej pokličite vodovodarja, ki bo ugotovil, kje je napaka in vam jo tudi odpravil.

Iskanje