Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

brezplacen internetWi-fi omrežje na vašem vikendu na Crvenem vrhu si lahko preprosto vklopite brezplačno*, če imate pametni mobilni telefon in vaš mobilni paket vsebuje zakupljeno količino prenosa podatkov. Postopek izkorišča dejstvo, da ima večina ljudi mobilni telefon, ki so vsi razen redkih izjem tako imenovani »pametni« telefoni, kar pomeni, da so to vse bolj mali računalniki, priklopljeni na brezžično digitalno omrežje, s katerimi lahko tudi telefoniramo. Telefoniranje je torej le ena izmed vse bolj številnih funkcij. Vse bolj so to mali pripomočki, s katerimi pogosto dostopamo do medmrežnih (internetnih) storitev in danes opozarjamo na premalo uporabljeno možnost, da se preko takšne naprave na internet lahko povežejo tudi druge naprave; prenosni računalniki, tablice in podobno. V tem primeru mobilni telefon prevzame vlogo brezžičnega wi-fi usmerjevalnika (ang: routerja), kakršnega imamo tudi doma. Saj veste, tiste male elektronske škatlice z vrsto utripajočih lučk spredaj, zadaj pa približno pet pravokotnih vtičnic in ena ali dve anteni za oddajanje wi-fi signala. Vlogo te škatlice lahko prevzame tudi vaš pametni telefon.

Izkoriščamo ugodnost, da imamo na Crvenem vrhu odličen mobilni signal večine slovenskih operaterjev in se zato lahko z mobilnimi napravami priklapljamo na domače omrežje brez stroškov gostovanja ali drugimi omejitvami. 

Opomba*: brezplačen internet seveda ne pomeni, da vam prenos podatkov kdo podarja, temveč dejstvo, da lahko že vključen prenos podatkov v vse več mobilnih paketov, ki so se pri nekaterih slovenskih operaterjih v zadnjem času bistveno povečali in ki pri mnogih ostaja neporabljen, lahko uporabite na ta način. Brez dodatnega plačila. Torej na nek način nova storitev brezplačno.

Podrobna navodila in nekatera opozorila za varno uporabo wi-fi dostopa do interneta preko vašega pametnega telefona si lahko samo člani društva preberete tukaj.

Iskanje