Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

112logoDobili smo vprašanje, ali je potrebno pri klicu v sili na številko 112 vpisati tudi klicno številko države, še posebej če se nahajamo na obmejnem območju. Glede na to, da se Crveni vrh nahaja na Hrvaškem, večina obiskovalcev pa je s svojimi mobilnimi telefoni povezana s slovenskimi mobilnimi operaterji, smo vprašanje posredovali Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje in od njih dobili naslednji odgovor:

»Številka 112 je enotna evropska številka za klic v sili, ki je bila uvedena, da bi se izboljšal dostop do reševalnih služb predvsem tujim popotnikom, ne glede na to, s katerim ponudnikom telefonije ima sklenjeno naročniško razmerje. Klici na številko 112 so brezplačni, na njih pa so dosegljive nujna medicinska pomoč, pomoč gasilcev, nujna veterinarska pomoč ter pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot ter policije.

Klice, ki z obmejnih območjih sosednjih držav pridejo v kateri koli regijski center za obveščanje v Republiki Sloveniji, operaterji, takoj ko zaznajo, da je klic z ozemlja sosednje države, preusmerijo v državo, iz katere je klic prišel.«

Torej, ne glede na to, kje v Evropi se nahajate, v urgentnih primerih vedno pokličite številko 112 brez vseh pozivnih številk!

 

Iskanje