Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

dimnikarcek

Po tem, ko Mesto Umag nekaj časa ni imelo pogodbe s koncesionarjem za opravljanje dimnikarskih storitev, smo dobili obvestilo, da je to zdaj urejeno. Vsi, ki za svoje kurilne naprave in dimnike potrebujete dimnikarja, boste sedaj lahko naročili storitev pri koncesionarju, vsi ostali, ki pa v svojem počitniškem objektu nimate kurilnih naprav, ali pa jih ne uporabljate, pa si spodaj vseeno preberite uradno obvestilo Mesta Umag in preverite, kakšne so v zvezi s tem vaše dolžnosti:

 

 


OBVESTILO
o obveznem rednem čiščenju dimnikov in nadzoru dimnih plinov

Obveščamo prebivalce in ostale lastnike nepremičnin na področju mesta Umaga, da je na podlagi postopka o podelitvi koncesije dimnikarskih storitev, koncesionar na področju Mesta Umag podjetje D.M.M.-Tim d.o.o. Karigador 154, Brtonigla, MB 2046334, OIB 93819657319 (kontaktna oseba: Marcel Juriša, mob: +385 99/2147616 in +385 91/4975240).

V skladu s 17. členom sklepa o dimnikarskih storitvah (SN Umag št. 10/12, 13/05 in 15/15), je določeno, da je obvezen nadzor kurilnih naprav, dimnikov in dimovodnih naprav in da so uporabniki stanovanjskih in poslovnih stavb in prostorov in uporabniki drugih zgradb dolžni koncesionarju:

  • omogočiti redno čiščenje in nadzor kurilnih in dimovodnih naprav, ki so predmet obveznega čiščenja in nadzora v skladu z zgornjim sklepom.
  • podati podatke o številu in vrsti kurilnih naprav, dimnikov in o obdobjih, ko se kurilne naprave uporabljajo,
  • dovoliti dostop do vsake kurilne naprave in dimnika.

V skladu s členom 31 istega sklepa, pregled in čiščenje dimnikov ni obvezen, če se kurilne naprave ne uporabljajo, ali niso priklopljene na dimnike, ki so pravilno zaprti in odjavljeni pri koncesionarju.

Vsaj enkrat na dve leti je obvezen:

  • pregled in čiščenje dimnikov, ki se uporabljajo le občasno, a so povezani s kurilnimi napravami
  • pregled in čiščenje zračnikov za dovod zraka v prostore, kjer delujejo kurilne naprave.

Za pravilno in redno čiščenje dimnih plinov objektov, mora biti dostop do objekta in naprav vedno brezplačen. Uporabnike teh naprav prosimo, da ravnajo v skladu z zgornjim sklepom in koncesionarju omogočijo opravljanje dimnikarske dejavnosti.

Iskanje