Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Novo divje odlagalisceMedtem, ko čakamo odločitev podjetja 6. maj d.o.o. o tem, kdaj bodo dokončali menjavo načina zbiranja in odvoza odpadkov, se stvari odvijajo po starem. V zimskem času praznijo zabojnike enkrat tedensko, kar je praviloma več kot dovolj. Smo pa v zvezi s tem v zadnjem času opazili vsaj dva problema v zvezi z odpadki. Prvi je zametek divjega odlagališča ob cesti Crveni vrh  - Alberi, kjer po nekaterih informacijah 6. maj celo načrtuje enega izmed eko otokov za odlaganje embalaže, papirja in stekla. O tem smo obvestili tudi podjetje, ki odvaža smeti in jim priporočili, naj čim prej počistijo nesnago, saj se bodo sicer po izkušnjah sodeč, odpadki na tem mestu začeli čudežno množiti. Znaten del ljudi  namreč odlaganje smeti na nedovoljena mesta v resnici v sebi ne dojema, kot prekršek, če so pred tem tam že bili drugi odpadki. Ker »so drugi tudi že prej odložili smeti« na tem mestu, niso po njihovem prepričanju oni niso storili nič slabega.

Zabojniki polni vejDrugi pa je v resnici ponavljajoče nedovoljeno odlaganje zelenega odreza v obstoječe kontejnerje. Smetarji v takšnih primerih včasih kljub temu izpraznijo kontejner, včasih pa ga več tednov ali celo mesecev pustijo polnega vej in še drugih odpadkov, ki jih ljudje odložijo zraven. Na koncu se stvar uredi tako ali drugače, vmes pa imajo vsi, ki sicer odlagajo mešane odpadke v ta kontejner, težavo, da vanj ne morejo odlagati običajnih odpadkov. 

Ta problem se bo tradicionalno v polnem obsegu pokazal čez nekaj mesecev ob množičnem spomladanskem obrezovanju. Dokler bodo še v uporabi sedanji zbiralniki, jih bodo nekateri še vedno polnili z vejevjem. Njim osebno se lahko zahvalite, če bo tak zbiralnik več tednov čakal na praznjenje, medtem ko boste vi morali v tem času za svoje smeti poskrbeti na drug način. Zato vas prosimo, da z zelenim odrezom ravnate tako, kot je prav; ali ga odložite na lastnem kompostniku, če ga imate, sicer pa poskrbite za njegov odvoz. Če svoje zelenje obrezujete sami, se lahko za odvoz zelenja, kosovnega materiala in večje količine drugih odpadkov, ki ne sodijo v kontejnerje dogovorite s podjetjem A3 gradnja d.o.o., ki našim članom odpadke volumna 1, 2 ali 4 kubične metre odpeljejo po posebej ugodni ceni (za uveljavitev nizke cene si natisnite kupon tukaj), če pa želite, da vam nekdo poleg odvoza uredi tudi obrezovanje, lahko člani za informacije o tem pokličete našega čuvaja.

Iskanje