Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

pozar istraTe dni je preveč novic o požarih po Sloveniji, pa o katastrofalnem požaru na Portugalskem, ki je poleg materialne škode zahteval tudi veliko človeških življenj, včeraj pa je zagorelo tudi na področju Makarske. Sušno obdobje tudi na področju severne Istre se nadaljuje in prihajajoči vročinski val bo še bolj razgrel in osušil močno vnetljivo rastje. Na žalost ima pretirana zaraščenost naših naselij negativen vpliv tudi na požarno varnost in zato je vsako leto bolj pomembno, da smo še previdnejši, da ne bi zagorelo, kajti če bi ogenj izbruhnil v najbolj zaraščenih delih naselja, bo tak požar bolj podoben gozdnemu požaru, kot pa požaru v naselju.

Zato vse obiskovalce Crvenega vrha prosimo, da so z ognjem zelo previdni. Čeprav je vsako kurjenje na prostem v Istri strogo prepovedano od 1. junija do 31. oktobra in tudi, če bi se vsi držali te prepovedi, še ne pomeni, da je požarna varnost zagotovljena. V pogojih, kot so sedaj, lahko pride do samovžiga, dovolj pa je lahko tudi malomarno odvržen cigaretni ogorek. Dobršen del požarov, ki jih vsako leto dokazano povzroči človek, nastanejo kot posledica priprave hrane na roštilju, za katere so bili povzročitelji prepričani, da so popolnoma varni, saj so 'pazili'.

Veliko vas je ob branju zgornjih vrstic verjetno zamahnilo z roko, ker se te reči dogajajo drugim ljudem in vas te reči ne zanimajo. Če pa smo katerega od vas le uspeli prepričati, da bo ob svojem veselem počitnikovanju vsaj malo bolj pozoren na nevarnost požara, potem smo zaenkrat zadovoljni. Vse ostalo je v vaših rokah in rokah svetega Florjana.

Če pa kljub vsemu zagori, takoj pokličite številko 

112

to je mednarodna številka za klic v sili. V telefon jo vpišite brez vseh pozivnih številk - samo ena ena dva in kliči! Ta številka deluje na mobilnih telefonih tudi če nimate v aparatu SIM kartice, tudi če v vašem mobilnem paketu ni več dobroimetja. Klic na to številko je vedno brezplačen.

 

Iskanje