Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

sumljiv obiskNadzorna kamera je zabeležila vsaj nekoliko neobičajen obisk, ko je mlada dama prišla do vhodnih vrat in najprej potrkala in ko ni bilo odgovora, tudi pokljukala vhodna vrata z očitnim namenom, da preveri, če so zaklenjena. So bila. V nasprotnem primeru pa bi kamera morda zabeležila tudi zadnji posnetek kakšne izmed vrednejših stvari za vrati v rokah odhajajoče neznane obiskovalke. Ne vemo zanesljivo, kakšne namene je imela gospa, ali morda gospodična, nas je pa opomnila na to, da smo kljub vsemu v tem času manj previdni in se pogosto zavemo nevarnosti tatvin, ki jih v dobršni meri spodbudimo kar sami, šele takrat, ko je že prepozno.

Začel se je vrhunec letošnje poletne turistične sezone in med množico pravih turistov s podobnimi cilji in nameni, kot so vaši, so vmes nekateri, ki predvsem v tem času 'trdo delajo'. Popolne varnosti ni. Tudi najbolj zaščitena reč lahko dobi noge, če jo opazi dolgoprstni profesionalec. A največkrat bodo cilj teh navzven čisto običajnih turistov z neprijavljeno in nečedno dejavnostjo tisti, ki jim bodo s svojo neprevidnostjo svoje reči skoraj ponujali.

Zato previdno! Naj vam lastna neprevidnost, ali celo lahkovernost ne pokvari vedno prekratkega dopusta.  

Opomba: slika je simbolična.

Iskanje