Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Zemeljski plaz stiroporNekaj dni po izdatnem deževju v začetku prejšnjega tedna, ko je kazalo, da je Crveni vrh z okolico spet tako rekoč brez praske odnesel celo kožo tudi tokrat, so se v zadnjih dneh pokazale nekatere posledice vremenskih dogajanj. Z nekajdnevno zamudo so se na več koncih začele premikati preveč namočene zemeljske gmote na vrhu strmejših klančin, še posebej tam, kjer ni dreves in grmovja, ki bi s svojimi koreninami lahko preprečili erozijo tudi v tako izjemnih vremenskih pogojih. 

V morju in na pomolih pa smo v zadnjih dneh opazili tudi večje količine stiroporja, deloma zdrobljenega, deloma v večjih kosih. Izvor tega onesnaženja morja in obale je verjetno posledica uničenja plovcev, splava ali česa podobnega, kar na žalost ni preživelo močnih severnih vetrov prejšnji teden. O onesnaženju je bila obveščena Luška kapitanija v Umagu, a do sedaj nismo opazili, da bi se kdorkoli lotil odpravljanja posledic onesnaženja. Verjetno bo tudi tokrat potrebno počakati, da bo nesnago pometla kar narava. (klik na sliko za ogled podrobnosti)

Iskanje