Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

rebracaNiso velike, jih je pa ogromno. Niso od tu, a se še ne poslavljajo. Niso nevarne za plavalce, a so večini zelo neprijetne. Pozno poletna izkušnja plavanja v »gosti morski juhi z rabračami« ni bila resna travma, a bi težko našli koga, ki je v tem užival. Tistih nekaj deset turistov je rahlo zaskrbljeno strmelo v morje in le »najpogumnejši kaskaderji« smo zaveslali v gosto mešanico morja in malih silikonskih kepic. Pa saj ni bilo vsak dan tako.. Kakšen dan se je zdelo, da jih skoraj ni več, večinoma pa si srečal kakšno tu in tam.

Precej bolj usodne so te male živalce za druge prebivalce morja, ki jim jemljejo življenjske pogoje in prostor in za ribiče. V Črnem morju so rebrače prvič opazili leta 1982, osem let pozneje so ribiči že bíli plat zvona. Ulov črnomorskih inčunov se je zmanjšal z več kot 300.000 ton leta 1984 na nekaj več kot 50.000 ton leta 1990. V Azovskem morju z 250.000 na manj kot 50.000 ton. V Kaspijskem morju pa so opazili, da so rebrače okrnile hrano jesetrom, zato se je zmanjšala pridelava dragocenega kaviarja. Toda z balastnimi vodami je v Črno morje pozneje prišla še druga tujerodna rebrača Beroe ovata, ki je pregnala zloglasno Mnemiopsis leidyi.

Rebrače so letos že junija opazili pri Brionih, v srednjem in južnem Jadranu pa jih še ni. Če ji bodo razmere ustrezale, se bo hitro razširila po vsem Jadranskem morju. V slovenskem morju kopalci opažajo različno, nekatere dni jih je vse polno, potem pa jih tokovi in valovi lahko preženejo, da za kakšen dan tudi povsem izginejo iz določenega dela morja. Rebrače so v tekmovalnem razmerju s klobučnjaškimi meduzami, vendar ni mogoče trditi, da je zaradi prisotnosti rebrač manj meduz (ali pa katere druge vrste, tudi ribje).

'Najsevernejši del Jadrana pa ima zaradi svojih razmeroma ekstremnih podnebnih razmer sorazmerno malo tujerodnih vrst, saj mnoge ne vzdržijo velikih temperaturnih nihanj. A med njimi nobena ne pomeni take grožnje, kot zdaj rebrača', opozarjajo strokovnjaki.

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu