Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Vzorec Super 8Še iz časov pred VHS dobo hišnih video snemalnikov, je bil kakšno desetletje ali dve pred tem čas prvega razširjenega načina snemanja gibljivih slik in to celo v barvah! Na počitnicah, obletnicah in drugih nevsakdanjih dogajanjih so očetje k očesu ponosno prislanjali takratno čudo tehnike, malo filmsko kamero, v kateri je bila doza s 15-imi metri filma, kar je zadostovalo za slabe 4 minute posnetkov, pri katerih se je vsako sekundo posnelo in kasneje v kino projektorjih predvajalo 18 sličic nepozabnih spominov.

Obstaja sum, da so cvenovrški prvoselci poleg lopat, opek in drugih gradbenih pripomočkov in materialov s seboj prinesli tudi kakšno kamero in posneli pretežno nepozidan svet, kjer danes stojijo počitniška naselja. In te vabimo, da nam svoje dragocene zapise s področja Crvenega vrha, Savudrije in bližje okolice posodijo, da jih BREZPLAČNO digitaliziramo, jih vrnemo lastnikom, vključno z digitalizirano verzijo, če nam dovolijo, da jih v celoti, ali pa vsaj večji del objavimo in pokažemo obiskovalcem spletne strani, kako lepo je bilo tu tudi včasih. Članstvo v društvu ni pogoj. Ponudba za brezplačno digitalizacijo pod zgoraj navedenimi pogoji velja, dokler je to navedeno v tem prispevku.

Če pa je vsebina le preveč osebna in po vaše ne morete dopustiti javne objave niti dela posnetkov, potem lahko še vedno naročite digitalizacijo filmov po običajnem ceniku. Vzorec digitaliziranih Super 8 filmov.  Opombe: da, prvih nekaj sekund je posnetih na Crvenem vrhu v drugi polovici 70. let prejšnjega stoletja, tako nekako pred 45 leti. Kamerman je imel izrazito ljubiteljski pristop in se s pretiranim ostrenjem in ostalimi podrobnostmi ni pretirano obremenjeval. Majčkeno pa kakovost posnetkov pokvari tudi prilagoditev posnetkov za spletno predvajanje:

Več o postopku digitalizacije Super 8 filmov, pa tudi vseh vrst video zapisov, si lahko pogledate na tej povezavi.

Za dodatne informacije nas pokličite na 051/634-775, ali nam pišite na .