Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

hrvaska trogirPred mesecem dni je možnost, da bomo lahko že vsaj v času velikonočnih praznikov v začetku aprila brez večjih omejitev obiskali Crveni vrh, izgledala mogoča in verjetna. A od takrat se je stanje spet zasukalo v napačno smer. Tako v Sloveniji, na Hrvaškem in ostalih državah v okolici so se trendi okužb iz padajočih diagramov spet začeli obračati navzgor, poleg tega pa sliko meglijo nove variante virusa, za katere večinoma ocenjujejo, da so bolj nalezljivi, da že cepljeni niso popolnoma zaščiteni proti njim in da se tudi tisti, ki smo že preboleli covid lahko okužimo in ponovno zbolimo. V luči novih dejstev tudi hrvaški odločevalci o varnostnih ukrepih za preprečevanje širitev okužb in prehajanju državnih meja nimajo praktično nikakršnega maneverskega prostora. Če bi se pod pritiskom turističnih podjetij odločili, da v tem času le nekoliko zrahljajo pravila, lahko tvegajo, da se stanje tudi zaradi tega na Hrvaškem še dodatno poslabša in ogrozi glavno turistično sezono, ki je tako ali tako spet pod velikim vprašajem. In celo, če bi Hrvaška omilila omejitve za prečkanje meja je vprašanje, če bi s tem uspeli privabiti omembe vredno število gostov, saj v mnogih državah, iz katerih običajno prihaja največ obiskovalcev, prav tako veljajo stroge omejitve in ljudje zaradi teh praktično ne smejo potovati na počitnice v tujino.

Kakšne so torej naše možnosti obiska Crvenega vrha v kratkem? Najprej je treba poudariti, da ta možnost ves čas obstaja, vendar le s svežim negativnim PCR testom, ki pa stane približno 100 EUR na osebo. Po novem je treba temu strošku prišteti še vsaj 5 dnevno karanteno po vrnitvi v Slovenijo in testiranja doma, če bi se na Crvenem vrhu zadržali dlje, kot je veljavnost opravljenega PCR testa za vstop v Slovenijo. Možnost torej je, ampak draga in nepraktična. Prost prehod meje imajo še vedno tudi vsi tisti, ki lahko s dokazom o pozitivnem PCR testu, ki so ga opravili več kot 2 tedna in manj kot tri mesece nazaj, saj s tem dokazujejo, da so covid preboleli in so trenutno imuni na korona virus.

V zadnjih dneh smo v hrvaških medijih prebrali, da razmišljajo o možnostih množičnega testiranja za turiste s hitrimi testi, ki bi bili morda brezplačni ali pa vsaj bistveno cenejši. Druga možnost, ki bi nam lahko olajšala pot čez mejo in nazaj pa bi bila evropska direktiva, ki bi določala, da bi imeli vsi cepljeni proti korona virusu bolj ali manj prost prehod meja znotraj Evropske unije. Prvi ukrep bi se lahko zgodil kadarkoli, pri drugem pa obstaja, kot kaže, veliko različnih strokovnih in političnih mnenj, pa tudi administrativno se postopek lahko izkaže za zahtevnega, zato je težko pričakovati, da bi se to zgodilo zelo kmalu. Vsekakor lahko upravičeno pričakujemo, da bo Hrvaška vsaj do začetka poletne turistične sezone uvedla postopek enostavnejšega prehoda državne meje za turiste, prej pa, kot kaže, bo zelo težko. A pustimo se presenetiti tudi v pozitivnem smislu!