Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Crveni vrh soncni zahodV zadnjih dneh dobivamo več vprašanj v zvezi z možnostjo obiska Crvenega vrha iz Slovenije. Zaenkrat je za večino to 'nemogoče' vsaj iz dveh razlogov. Prvič, v Sloveniji je prepovedano prečkati občinske meje, razen v posebnih primerih, ki pa zaenkrat ne zajemajo obisk lastnega vikenda. Torej je že pot do mejnega prehoda prekršek. Drugič, kot lahko razberemo iz javno dostopnih informacij, obmejni organi ne pustijo v Hrvaško potnikov, ki tam nimajo stalnega ali vsaj začasnega bivališča, pa še v tem primeru bi bil tak prehod povezan s stroški in obvezno 15-dnevno karanteno. Vendar ne glede na zapisano ne dvomimo, da iznajdljivost ne pozna meja in da bo kdo našel primerno razpoko v trenutnih omejitvah in uspel priti do svoje nepremičnine v sosednji državi, a tega ne priporočamo nikomur. Trenutne omejitve imajo jasen cilj preprečevanja širjenja nevarne virusne bolezni in zato je prav, da se jih držimo. Vsi. Kadar pa se pojavi urgentna situacija na nepremičnini, bo za trenutno ureditev zadeve moral poskrbeti nekdo, ki je že tam. 

Če bo Slovenija ukinila prepoved gibanja med občinami v Sloveniji morda že prihodnji teden, potem bomo pozorno spremljali, kdaj se bo pojavila možnost potovanja na Hrvaško vsaj za lastnike nepremičnin, četudi morda z omejitvijo gibanja na Crvenem vrhu.

Plačevanje računov. Problematični so tisti računi, ki prihajajo izključno na naslov nepremičnine. To sta po naših informacijah vsaj dva; prvi je Istarski vodovod, drugi pa prispevek za HRT naročnino. Ker ima večina urejeno plačevanje tv prispevka samo v poletnih mesecih, smo na vodovodu preverili, kako do računov za vodo, da ne bi prišlo do neljubih dodatnih stroškov, ali celo odklopa. Čeprav predvidevamo, da bodo vodovodarji v skladu z izrednim stanjem in dejstvom, da plačniki ne morejo do računov, uvidevni in ne bodo ukrepali proti zamudnikom, pa želijo imeti nekateri na vsak način poravnane račune. Poklicali smo na Istarski vodovod in vprašali, ali lahko lastniki še na kakšen drug način pridejo do računa za vodovod, oziroma stanja dolga, kot preko računa, ki jih čaka na poštnem nabiralniku na vikendu. Odgovor: lahko pošljejo podatke o lastniku priključka po elektronski pošti  in jih prosijo, da jim pošljejo račun po elektronski pošti. Potem lahko plačajo račun iz Slovenije, le provizija bo zaradi konverzije v hrvaške kune nekoliko višja. Vendar opozorilo - morda tudi zaradi spremenjenega načina dela trenutno Istarski vodovod ni preveč odziven. Gospa Nina bo na vaša sporočila odgovorila šele od 20. aprila  naprej. Če pa na sporočilo na zgornji mejl ne dobite odgovora, lahko poskusite še na , ali po telefonu +385 52 602 430 (Umag), ali +385 52 602 400 (Buje).