Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Prazen peskovnikPrejšnja leta smo v tem času bolj ali manj uspešno iskali in objavljali podatke o tem, kam se greste lahko zabavat ob toplih poletnih večerih, letos pa tega ne počnemo vsaj iz dveh razlogov; prvič, zaradi večje verjetnosti okužbe s koronavirusom na takšnih dogodkih in drugič, ker vsaj uradno teh dogodkov skoraj ni. Organizatorji tradicionalnih druženj in rednih dogodkov pogosto sicer objavijo napovedi, potem pa ga morajo tik pred izvedbo odpovedati. Ta usoda je doletela tudi večino prireditev v okviru Umagičnega poletja, ki je pretekla leta na obalo Umaga pripeljalo prijetne zvoke, slastne okuse in vonjave, predvsem pa veliko sproščenih dopustnikov od vse povsod.

Vprašanje, ki si ga mnogi zastavljajo iz dneva v dan, je še vedno povezano z dilemo, ali jim bo to turistično sezono uspelo uspešno pripeljati do konca brez prevelikih tveganj in prisilnih prekinitev. Stanje se že nekaj časa giblje neudobno blizu zgornje meje dopustnih meja. Te dni je Nizozemska Hrvaško uvrstila na rdeči seznam. Čeprav se 14-dnevno povprečje novo okuženih še vedno giblje v podobnih številkah, kot pred tedni, pa je skrb zbujajoče, da se je število okužb nesorazmerno zelo povečalo v območjih poletnega obalnega turizma, kot sta istra in dalmacija.

Neprestano se šušlja o tem, da zaradi poslovnih interesov ne smemo popolnoma verjeti številkam, ki jih pristojni na Hrvaškem objavljajo vsak dan o novih okužbah in varnosti turistov v zvezi s tem. Vsekakor je prav, da slepo ne verjamemo nobenemu podatku v zvezi s korona pandemijo, če že ne zaradi drugega, vsaj zato, ker se vsaj zaenkrat tudi pristojni med seboj ne strinjajo o pomembnih medicinskih, epidemioloških in drugih vidikih tega globalnega problema. Zdi se, da Hrvaška vsaj zaenkrat uspeva brez neposrednega potvarjanja podatkov držati statistiko v mejah še sprejemljivega z manjšim številom testiranj, kar pa s stališča zagotavljanja varnosti posameznikov ni nujno slabo. Če epidemiologi uspejo najti večino tesnejših stikov potrjeno okužene osebe, lahko v nadaljevanju napravijo dvoje; ali tudi njih testirajo, ali pa jih v prvem koraku dajo v samoizolacijo in jih testirajo le, če se pri njih pojavijo bolezenski simptomi. Oba ukrepa sta podobno uspešna, kar se tiče preprečevanja nadaljnjih okužb, je pa druga možnost prijaznejša do statistike, saj vsi, ki morda okuženi preživijo samoizolacijo brez bolezenskih znakov, niso nikoli vključeni v statistiko okuženih.

Trenutno smo na pol poti do konca sezone in še vedno se zdi, da bo poleg vseh ukrepov potrebno tudi veliko sreče, da se konec sezone ne bi zgodil predčasno zaradi velikega števila novih okužb. Vendar gremo, korak za korakom, dan za dnem. Glede na to, kako nor je danes ves svet, nam lahko celo uspe!