Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

rdeca luc[Zadnja dopolnitev 14.9.2020] [Objavljeno 20.8.2020]: Še danes lahko brez posebnih težav odpotujete na Hrvaško in se vrnete najkasneje do nedelje, 23. avgusta. Ob tem sicer tvegate, da boste v naslednjih dneh na mejnih prehodih ob povratku v Slovenijo čakali več ur, saj po dosedanjih informacijah velja brez izjeme, da bodo vsi slovenski državljani, ki se bodo vračali s Hrvaške od ponedeljka, 24. avgusta naprej morali doma obvezno v 14 - dnevno karanteno. Ta bo veljala tudi za vse, ki se boste na Hrvaško odpravili od jutri, 21. avgusta, ne glede na to, kdaj se boste vrnili. Tako je sinoči povedal slovenski vladni govorec, čeprav bo uradno končni sklep vlade o tem sprejet šele danes.

Jedro sporočila je torej preprosto - če ne nameravate na Hrvaškem ostati do preklica obvezne karantene, ali pa vam 14 - dnevni hišni zapor po vrnitvi domov ne predstavlja večjih težav, je čas, da se odpravite domov. Mnenja o tem so in bodo zopet zelo različna, a tega smo že vajeni. Ga ni junaka, ki bi vse skupaj znal zapakirat v jedrnato in vsem sprejemljivo zgodbo. Morda bi bilo, če se ta čas res iz Hrvaške v večjem številu vnašajo okužbe, dobro uvesti ukrepe malenkost prej in jih ob recimo uspešni zajezitvi posledično čez čas tudi ukiniti prej. Ampak lahko je biti pameten takole od strani in za nazaj. Odločevalci imajo spet težko delo. Ob vsem tem upamo, da so ukrepi pravočasni in primerni in da bodo uspešno zajezili okužbe. 

Počitniško - turistično društvo Crveni vrh bo v naslednjih dneh in tednih spremljalo razvoj dogodkov na tem področju in predvsem o novostih, ki se tičejo članov društva javnost obveščalo preko spletne strani in v primeru nujnih vsebin tudi preko e-novic, ki jih naročniki prejemate na svoj elektronski naslov. Na e-novice se lahko brez omejitev prijavi vsak, ne glede na članstvo v našem društvu preko obrazca na desni strani naslovnice spletne strani www.crvenivrh.com, odjavi pa se lahko s klikom na povezavo v spodnjem delu vsakega sporočila e-novic.

Če imate vprašanje na temo novih vladnih ukrepov, na katerega ne najdete ustreznega odgovora, ali pa imate predlog, nam o tem lahko pišete na .

[Dopolnjeno 21.8.2020]  Sinoči so objavili vsebino sprejetega sklepa slovenske vlade v zvezi z novimi pravili prestopa meje slovenskih državljanov, ki se vračajo s Hrvaške z nekaterimi spremembami glede na predhodno najavljene ukrepe. Najpomembnejše razlike:

  • slovenski državljani, ki so na Hrvaškem in so bili tam že včeraj, 20.8. ali prej, se morajo v Slovenijo vrniti najkasneje do ponedeljka, 24.8. do 24h (prej je bilo najavljeno, da bo rok nedelja zvečer), če nočejo po povratku v obvezno 14-dnevno karanteno. Vsi, ki bi na Hrvaško odpotovali od vključno danes naprej, bodo ne glede na čas povratka v Slovenijo deležni obvezne karantene. Kako bodo obmejni organi vedeli, kdaj ste šli na Hrvaško? Če smo prav razumeli ministra za notranje zadeve, se ob prehodu meje avtomatsko shrani čas prehoda, ko pristojni skenirajo osebni dokument. 
  • izjema, ki jo bodo v času veljave sprejetih ukrepov deležni lastniki nepremičnin, plovil, ali počitniških prikolic v kampih je možnost odhoda in vrnitve s Hrvaške brez uvedbe karantene, če se vrnejo v Slovenijo v največ 48 urah. Na ta način ima vsak možnost, da kadarkoli uredi vse nujne stvari na svojem objektu. Ni pa še jasno, ali bodo lastniki to izjemo lahko uveljavili večkrat v času trajanja ukrepa, ali le enkrat.
  • razveseljiva informacija v zvezi s tem sicer za večino nepriljubljenim, a nujnim ukrepom, je tudi del izjave ministra Hojsa, da bo Hrvaška takoj po izboljšanju epidemiološkega stanja in padcu 14 - dnevne kumulativne incidence okužb pod 40 (trenutno 46,95), spet uvrščena na rumeni seznam in najstrožji ukrepi bodo preklicani.

[Dopolnjeno 25.8.2020] V drugi alineji predhodne dopolnitve smo zapisali, da še ni jasno, ali bodo lastniki izjemo o prehodu slovensko - hrvaške meje za lastnike nepremičnin, plovil, ali počitniških prikolic v kampih in vrnitvi v roku 48 ur brez vročitve odloka o karanteni lahko uveljavili večkrat v času trajanja ukrepa, ali le enkrat. Kot kaže, število tovrstnih prehodov ni omejeno, kot je bilo to večkrat objavljeno v različnih medijih, o morebitni omejitvi števila takšnih prehodov pa ni nič zapisanega tudi v Uradnem listu, kjer je objavljen ta odlok.

[Dopolnjeno 28.8.2020] Nadzor nad 48 urnim obiskom Hrvaške brez vročitve karantenske odločbe ob vrnitvi v Slovenijo izvajajo obmejni policisti. Vendar pa očitno ne na način, kot smo ga pričakovali, da bo sistem za skeniranje osebnih dokumentov potnikov, ki odhajajo iz Slovenije shranjen in bo služil za preverjanje, koliko časa je bil potnik dejansko na Hrvaškem. Dobili smo informacijo od naše članice, da vsaj nekateri mejni policisti ne uporabljajo tega načina. Ob povratku so od potnikov zahtevali vpogled v tisto SMS sporočilo, ki ga oseba dobi, ko pride na Hrvaško. Po tem namreč tudi lahko ugotovijo, kdaj ste zapustili Slovenijo. Pustimo ob strani vse sporne podrobnosti takšnega načina in si zastavimo le eno vprašanje; kako si zagotovimo, da takšno sporočilo res dobimo, če ga bomo ob vrnitvi potrebovali? Nujno morate imeti telefon nastavljen tako, da sam avtomatsko izbira omrežje, na katerega se bo priklopil. V tem primeru boste kmalu po prehodu meje dobili sporočilo svojega operaterja, ki vam potrjuje, da ste obiskali Hrvaško, zraven pa je tudi datum in ura. Če imate telefon nastavljen na ročno izbiro omrežja in imate izbrano slovensko omrežje, potem tega sporočila ne boste dobili. Če se bojite, da vam bo takšna nastavitev povzročila dodatne stroške, potem vam lahko potrdimo, da je strah v veliki večini primerov odveč. Več o obračunavanju mobilnih storitev v državah Evropske unije si lahko preberete v našem članku Skoraj popolna evropska mobilna svoboda.

[Dopolnjeno 7.9.2020] Pretekli vikend sem tudi sam preveril postopek izvedbe 48 urnega obiska Crvenega vrha v času, ko je Hrvaška še vedno globoko na slovenskem rdečem seznamu korona držav. Prehod na Hrvaško kot v najboljših časih. Nihče ni nič vprašal, le skeniranje osebne izkaznice na slovenski strani in dva krat zamah z roko. Uradno je še vedno priporočljivo imeti s seboj potrdilo o izpolnjenem obrazcu na spletnem naslovu entercroatia.mup.hr, ki sem ga imel s seboj, a tega nihče ni zahteval. Ob povratku morate računati na to, da imajo slovenski mejni policisti lahko nekaj več dela pri preverjanju osebnih dokumentov potnikov in ostalih dokumentov, ki dokazujejo, da imate pravico do 48-urnega obiska Hrvaške brez vročitve karantenske odločbe ob vrnitvi, zato se lahko ob nekaj vozilih pred vami na meji lahko zadržite tudi pol ure ali več. Morda je pametno, da ne čakate zadnje minute za vrnitev v Slovenijo, ker ni nujno, da vam bodo pogledali skozi prste, čeprav boste zamudili le 'nekaj minut'. Do sedaj nam še nihče ni javil, da bi imel resnejše težave ob povratku, ali da so mu celo vročili odločbo o 14-dnevni karanteni. Ker se zdi, da policisti nimajo neposrednega vpogleda o točnem času vašega odhoda iz Slovenije, je praktično, če imate še kakšen dokaz o tem, kdaj približno ste odšli čez mejo. Poleg SMS-a iz prejšnjega odstavka lahko pride prav tudi račun iz trgovine ali bencinske črpalke v Sloveniji pred prečkanjem meje, morda tudi kakšen kreativen sebek (ang: selfie - video ali foto posnetek samega sebe, na katerem se da razbrati tudi datum, čas in lokacija posnetka), ali karkoli, kar lahko potrdi čas vašega prehoda meje. Kot kaže, vam v veliki večini primerov ne bo potrebno pokazati teh dokazov, a škoditi ne more, če jih imate.

Verjetno pa je najpomembneje od vsega, da vam vaš nujni obisk lastne nepremičnine na Hrvaškem ne bi prinesel okužbe s koronavirusom, zato pevidno! Najbolje je, da se na Hrvaškem odpoveste vsem nenujnim obiskom, nakupom in ostalim stikom. Obisk lastne nepremičnine na Crvenem vrhu je sam po sebi izredno neproblematičen v smislu možnosti okužb, vse ostalo pa je lahko tudi manj varno. Zato še enkrat priporočilo, da se vsi skupaj obnašamo stanju primerno. Najprej zato, da ostanete zdravi vi in vaši družinski člani, potem zato, da ne pripomoremo k širjenju okužb in tudi zato, da nikomur ne dajemo povoda, da bi zaradi neželenih posledic naših obiskov na Crvenem vrhu omejeval, ali celo ukinjal zelo dobrodošlo možnost 48 urnega obiska, ki ga imamo sedaj.

[Dopolnjeno 14.9.2020] Ni čisto jasno, kaj točno je pomenila izjava vladnega govorca pred dnevi, da ob prihodu v Slovenijo s Hrvaške od včeraj zjutraj velja 10-dnevna karantena za vse. Verjetno je imel mislih vse, ki so na Hrvaško odšli že takrat, ko je valjala 14-dnevna karantena in tiste, ki so odšli tja po sklepu vlade o skrajšanju karantene. Za lastnike nepremičnin na Hrvaškem pa je bolj od točnega pomena zgornje izjave pomembno, da največ 48-urni obisk Hrvaške zaradi nujnih opravkov na svoji nepremičnini še vedno lahko opravijo brez vročitve karantenske odločbe ob povratku. Zaenkrat torej glede izjeme za lastnike nepremičnin na Hrvaškem ni sprememb.

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu