Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

rdeca luc 2[Zadnja dopolnitev 22.10.2020] Po strmi rasti števila okužb z novim korona virusom v Sloveniji v zadnjih dneh in drugih podobno slabih podatkih povezanih s temi okužbami, je vlada sprejela ukrepe, katerih izvedbo in morebitne spremembe bomo spremljali do izboljšanja stanja, predvsem pa vpliv teh ukrepov na možnost lastnikov nepremičnin v hrvaški Istri na potovanje, bivanje in vračanje domov s Crvenega vrha. Ta prispevek bomo ob spremembah in novih informacijah seveda dopolnjevali.

Odlična novica za začetek je, da do nadaljnjega ni nikakršnih ovir, da lastniki iz Slovenije, njihovi družinski člani in tudi prijatelji odpotujejo na Crveni vrh, tam poljubno bivajo in se vrnejo v Slovenijo. Čeprav od petka, 16. oktobra 2020 velja prepoved potovanja prebivalcev rdečih statističnih regij v Sloveniji v druge slovenske regije, ne glede na to, ali je cilj takega potovanja rdeča, oranžna, ali zelena regija, obstaja po besedah ministra za notranje zadeve izjema, kadar oseba samo prečka to regijo ali več regij, torej kadar gre za tranzit preko Slovenije v tujino. Dokument, s katerim lahko oseba dokazuje policistom, ki bi ob nadzoru prometa preverjali osebo iz rdeče regije izven domače regije, da je v tranzitu, je dokazilo o lastništvu nepremičnine v tujini, rezervacija nastanitve v turističnem objektu v tujini, ali vabilo lastnika, da ga na njegovem objektu obišče. Ob tem upoštevajte, da ima od sosednjih držav omejitve pri prehodu državne meja je samo Madžarska, vstop v Avstrijo, Italijo in na Hrvaško pa je trenutno brez omejitev.

Izjava ministra o dovoljenem tranzitu na 19 min in 55 sek:

Poleg tega svetujemo vsem lastnikom, da do nadaljnjega prijavijo v sistem eVisitor vse osebe, ki bodo v času povečanega števila okužb obiskali svoj počitniški objekt. Za te prijave do začetka naslednje turistične sezone 15. junija 2021 ne bo obračunana turistična taksa.

Če boste imeli pri potovanju, prehodu državne meje ali bivanju v hrvaški Istri težave, oziroma drugačne izkušnje, nam prosim sporočite, da jih zaupamo tudi ostalim.

[Dopolnitev 17.10.2020] Poročajo, da so imeli nekateri težave pri prečkanju državne meje, saj na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško mejni policisti trdijo, da izjeme, predvidene za gibanje izven rdečih statističnih regij v Sloveniji veljajo le za upravičence, ne pa tudi za njihove družinske člane. Po tej razlagi ni težav za lastnike nepremičnin v tujini, ki morajo zaradi nujnih opravil na objektu prečkati mejo, vendar pa ta pravica naj ne bi veljala za družinske člane lastnika. Ta razlaga odpira še več vprašanj, na primer, ali lahko oseba, sorodnik lastnika s njegovim pooblastilom namesto lastnika, ki zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov ne more sam na objekt, prečka mejo in opravi nujna opravila, ali ne sme? Po izkušnjah z dosedanjimi ukrepi in njihovem tolmačenju verjetno da.

Na mejnih prehodih s hrvaško Istro, ki je epidemiološko varnejša, zaenkrat nimamo informacij o težavah s prehajanjem meje tako posameznikov, kot družin. Tudi v tem primeru velja, da bodo lahko vsa mogoča dokazila na meji prišla prav, je pa možno in celo verjetno, da bo v prihodnjih dneh prihajalo tudi do zapletov zaradi sprememb posameznih odlokov, navodil pristojnih v zvezi s tem in sprememb epidemiološkega stanja v Sloveniji in v tujini, kamor potujejo slovenski državljani.

[Dopolnitev 19.10.2020]  Včeraj je bila v Sloveniji za obdobje 30 dni razglašena epidemija, danes pa so predstavniki vlade na tiskovni konferenci sporočili spremembe omejitev v zvezi s širitvijo novega korona virusa in epidemijo, ki veljajo od jutri, 20.10.2020. Lastniki nepremičnin na Hrvaškem, njihovi ožji družinski člani in člani gospodinjstva, v katerem živi tudi lastnik, lahko tudi od jutri naprej še vedno potujejo na Hrvaško zaradi neodložljivih opravil. Minuli vikend na nekaterih mejnih prehodih prihajalo do zapletov pri prehodu meje ob upoštevanju izjave ministra za notranje zadeve, da pri odhodu v tujino ni omejitev pri prečkanju drugih statističnih regij v Sloveniji, mejni policisti pa so v nekaterih primerih kljub temu pustili čez mejo le lastnike nepremičnin v tujini, ker je bil promet na mejnih prehodih bistveno večji, kot so pričakovali.

Zaradi tega so to izjemo sedaj v odloku natančneje opisali in pravica obiska nepremičnine zaradi neodložljivih opravil velja samo za lastnika, njegove ožje družinske člane in člane lastnikovega gospodinjstva. V praksi ta opis verjetno pomeni, da smejo na objekt v tujini v lasti slovenskega državljana poleg lastnika tudi njegovi ožji sorodniki, kar dokazujejo z rojstnim ali poročnim listom, oziroma člani istega gospodinjstva, kar je vidno iz osebnega dokumenta. Omejitev obiska tujine na 48 ur? Po popolni sprostitvi prehoda meja, odkar so bile sosednje države obravnavane po regijah in ne kot celote, je bila predhodna omejitev 48-urnega obiska ukinjena. Pri zadnjem zaostrovanju ukrepov zaradi poslabšanja stanja v Sloveniji nisem zasledil omembe omejitve 48 ur, vendar pa na današnji novinarski konferenci na vprašanje novinarke o tej omejitvi minister Hojs tega ni zanikal. Na to vprašanje zaenkrat nimamo jasnega in dokončnega odgovora, zato morda ni napačna ideja, da ob odhodu v tujino o tem vprašate mejnega policista na slovenski strani.. in nam javite, kaj vam je rekel o tem.

Obenem pa je glede na prejšnje ureditve vsaj ena bistvena sprememba, ki bo morda tudi za koga pomembna, da rezerviran turistični aranžma v drugi statistični regiji v Sloveniji ali v tujini ni več izjema, zaradi katere bi lahko prebivalci Slovenije potovali med regijami, ali v tujino. 

[Dopolnitev 20.10.2020] Kot kaže, pri prehodu meje na Hrvaško trenutno spet velja 48-urna omejitev, kakor so včeraj poročali nekateri slovenski mediji. Ampak ta podatek se zdi v luči vseh ostalih dogodkov manj pomemben. Svež podatek je, da se tudi v Istri stanje dokaj hitro poslabšuje, čeprav je še vedno bistveno boljše, kot v večini drugih delov Hrvaške in seveda neprimerno boljše, kot v Sloveniji. Zato svetujemo vsem lastnikom nepremičnin na Hrvaškem in njihovim ožjim družinskim članom, da možnost obiska svoje nepremičnine uporabijo izključno za to, zaradi česar ta izjema obstaja - zaradi nujnih in neodložljivih opravkov. Vsak lahko odloča le o lastnih dejanjih, zato nima smisla kazati s prstom na tiste, ki še bolj kršijo pravila, saj gre neredko za 'pogumne' posameznike, ki so tudi s tem, da ste jih opazili, dosegli enega svojih ciljev. Množična zloraba izjem pri omejitvah in navajanje izgovorov namesto upoštevanja pravil lahko v najboljšem primeru le bistveno podaljša epidemijo, o najbolj črnogledih scenarijih pa ne bi.. 

[Dopolnitev 22.10.2020] Čeprav je z današnjim dnem tudi Istra v rdečem po merilih, ki jih je za uvrstitev regij glede na stopnjo novih okužb priporočila Evropska komisija, pa po pogovoru z našim čuvajem kaže, da novih okužb na področju Umaga ni. Velika večina novo okuženih v Istri naj bi bili ožji stiki uvoženih okužb s področja Reke in Zagreba v minulih dneh. Tudi v domu upokojencev v Umagu, v katerem je bilo pred poletjem okuženih več varovancev doma, trenutno ne beležijo novih okužb. V primerjavi s stanjem v Sloveniji in ostali Hrvaški je severozahodna Istra v tem času v izvrstni epidemiološki kondiciji. Tudi zato je morda ravno zdaj še pravi čas, da vsi, ki bi morali na svoj počitniški objekt zaradi neodložljivih opravkov, to naredite te dni, še preden se v Sloveniji morda stanje zaostri do te mere, da odhod na Crveni vrh nekaj časa ne bo možen. 

Iskanje