Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

'Počitniško turistično društvo Crveni vrh' je prostovoljno in nepridobitno združenje lastnikov počitniških hiš in parcel na območju Crvenega vrha (Lavra, Riva in Alberi) - 2. člen statuta.
Člani društva lahko postanejo tudi drugi občani če sprejemejo statut društva in v ta namen podajo pisno pristopno izjavo ne glede na državljanstvo. - del 12. člena statuta.


Društvo ima predvsem nalogo, da v sodelovanju z vaščani in komunalnimi organizacijami skrbi za red, mir in snago v počitniškem naselju, za redno preskrbo z vodo in električno energijo, za vzdrževanje cest in poti, katerih so financirali člani društva, za gradnjo društvenih objektov ter razvija turistično in rekreacijsko dejavnost.

Med posebne naloge spada pridobivanje članov in uvajanje v aktivno udejstvovanje pri delu društva, skrb za rekreacijo članov, in za sodelovanje s krajevno skupnostjo, občino in drugimi organi občine, s ciljem, da se izboljšajo razmere v naselju glede komunikacij, ureditve obale, komunalne urejenosti in podobno.
Društvo lahko sklene kolektivno zavarovanje svojih članov pri zavarovalnici in organizira razne skupinske akcije, kot so na primer napeljava telefona, montaža alarminh naprav, namestitev strelovodov in podobno. - 10. člen statuta

To je le nekaj, morda najpomembnejših drobcev iz statuta Počitniško turističnega društva Crveni vrh, ki kaže, kako in predvsem zakaj društvo obstaja. Vsaj dva velika razloga obstajata; prvič, da je le na nek organiziran način možno reševati probleme naselja in uresničevati skupne interese sicer zelo pestre strukture lastnikov nepremičnin na tem področju in drugič, da ima preko društva, kot pravne osebe, vsak član društva uradnega predstavnika v pogovorih in dogovorih z lokalnimi oblastmi. Utemeljeno mnenje mnogih je, da je delovanje takšnih društev z odbori in komisijami prezapleteno, vendar takšno organiziranost predpisuje Zakon o društvih, ki z obsežnimi postopki in pravili zagotavlja pravice članov.

Letna članarina znaša 60 Evrov, ki vključuje tudi prispevek za čuvaja. Račun za letno članarino pošiljamo našim članom vsako leto v začetku aprila za tekoče leto in ta velja do roka plačila članarine za prihodnje leto, ali največ do 30. junija prihodnje leto. Kdor se v društvo vključi od začetka aprila tekočega leta do konca marca prihodnjega leta, plača celoten račun za tekoče leto.

Spletna stran je ena novejših projektov in pridobitev društva, ki je koristna za člane in nečlane. Vendar želimo na tem mestu poudariti, da pripravljamo vsebine, ki bodo namenjene samo članom. Po eni strani je ta projekt namenjen vsem, ki jih zanima življenje tega področja, po drugi strani pa je prav, da sčasoma uvedemo določene informacije, ki bodo dostopne izključno članom in usluge, ki bodo za člane veliko ugodnejše, ali celo brezplačne.

Iskanje