Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Izola predor DragonjaVsaj s perspektive uporabnikov obeh cest od Kopra do mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja je na videz akademska razprava med podporniki različnih variant ne glede na njihove ponavljajoče se argumente le v posmeh voznikom v kolonah na tej relaciji. V prehodnem obdobju do uresničitve katere koli možnosti so tudi krožišča na obeh sedanjih cestah napravila precej škode za pretočnost v glavnih smereh. Na obalni cesti mimo Portoroža se krepko zatika tako na Valeti zgoraj, kot spodaj pri Strunjanu. Medtem pa nas v bolj prometnih povratkih proti notranjosti tudi preko Šmarij pred Koprom čisto ustavita obe krožišči. Če prvo pri Mercatorju, ki je malo večje in dvopasovno še nekako opravlja svojo nalogo, pa se pri drugem, tik pred obvoznico čisto ustavi. 

Današnji članek v Primorskih novicah spet osvetljuje prednosti bodoče cestne ureditve, ki smo jo na naših straneh že predstavili tukaj in predlaga povezavo obstoječega kraka hitre ceste do Izole z mejnim prehodom Dragonja skozi nov predor. Vmes se je ponovno pojavila nekoliko dopolnjena varianta ceste od koprske obvoznice pred Koprom do Dragonje skozi tunel pod Šmarjami. Morda bi bili vozniki v praksi lahko nekoliko bolj naklonjeni izvedbi dveh ločenih cest do slovensko - hrvaške meje in ne takšne, ki jo spet obuja in priporoča današnji članek v Primorskih novicah. V tem primeru bi imeli namreč vsaj možnost izbire in obvoza, če se ena pot zaradi nesreče, del na cesti ali preprosto zaradi gneče popolnoma zamaši. Če pa se obe povežeta v eno, preprosto ni več nobene alternative. Razen po lokalnih cestah, ki pa temu niso namenjene. 

Ob tem je zanimivo mnenje piranskega župana, ki podpira združevalno varianto, 'ki bi tranzit turistov speljal stran od morja..'? Kot bi vhod v lastno trgovino napravil preko dvorišča svojih konkurentov! A prepirati se o tem, katera od možnosti je manj slaba, preden se jima morda pridruži še tretja, je energijsko potratno početje. Vse bolj se zdi, da na obzorju ni novcev za nobeno, a morda tega ne bo nihče opazil, če se še dolgo ne bomo mogli odločiti med več podobno dobrimi ali slabimi predlogi. 

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu