Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

uhati klobucnjakZa nami je prvi skoraj vroč vikend. Temperatura morja je še vedno vsaj nekaj stopinj pod idealno za ugodno namakanje, a ni več daleč. Kot že nekaj let zapored so obalne vode še pred kopalci obiskali nenevarni uhati klobučnjaki, ki pa po izkušnjah iz prejšnjih let večinoma izginejo, ko se voda ogreje na plavalno temperaturo. Morje je videti bistro in čisto, kar potrjujejo tudi meritve, saj v Piranskem zalivu dva krat mesečno preverjajo kakovost morske vode na obeh straneh zaliva. Na južni strani jemljejo vzorce na štirih lokacijah; pri pomolu Skiper in v na treh mestih Kanegri, na severni strani pa na šestih lokacijah od Kampa Lucija do Hotela Bernardin. Rezultati analiz so objavljeni na spletu in so prosto dostopni.

zemljevid izorPodatke za hrvaško obalo objavlja 'Institut za oceanografiju i ribarstvo' preko spletne strani tukaj. Na desni strani je zemljevid, na katerem s pomočjo drsnika na levi (ali koleščkom na miški) povečajte zemljevid tako, da boste na ekranu dobili povečan Piranski zaliv. Ob Južni obali zaliva so štiri točke, ki predstavljajo lokacijo odjemnih mest za analizo morske vode. Že po barvi lahko razberete kakovost vode ob zadnji opravljeni analizi. Modre točke predstavljajo odličen rezultat, zelene dober, rumene zadovoljiv, rdeče pa stanje, ki zaradi onesnaženja ni primerno za kopanje. Klik na katero od točk na levi strani izpiše podrobnejše rezultate analize na tem mestu. Pregled pokaže, da so razultati analiz na večini paž, kjer preverjajo kakovost odlični, le tu in tam občasno rezultati pokažejo 'samo' dober rezultat, kar pomeni, da so izmerjene vrednosti neželenih snovi v morju še daleč pod dopustnimi vrednostmi. Pravno podlago in razlago podatkov si lahko pogledate v dokumentu tukaj.
zemljevid arsoZa slovensko obalo obstaja na las podobna aplikacija na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za Okolje (ARSO) preko točk objavljenih na zemljevidu tukaj. Do podatkov pridete tako, da s pomočjo drsnika na levi strani (ali koleščka na miški) povečate zemljevid tako, da boste približali Piranski zaliv. S klikom na eno od šestih točk se vam odpre novo okno z informacijo o lokaciji, v katerem zgoraj desno piše 1 od 2 (ali 3). Kliknite puščico desno za drugo podokno (2 od 2, ali 2 od 3) in kliknite na povezavo 'Povezava na tabelo' v tem oknu. Odpre se vam novo okno s podatki zadnjih analiz na tej lokaciji. Več o neželenih substancah si lahko preberete v dokumentu tukaj. Zgornja dopustna meja za Escherichia coli za morsko vodo je 1000/100ml, za Intestinalne enterokoke pa 370/100ml. Po hitrem pregledu zadnjih štirih meritev na vseh šestih lokacijah lahko ugotovimo, da je najvišja izmerjena vrednost Escherichia coli 14, Intestinalnih enterokokov pa 15, vendar so običajno vrednosti bližje ničli. Iz tega izhaja, da je voda na kopališčih na drugi strani zaliva praktično idealno čista, vsaj kar se tiče primesi, ki bi kazale na prisotnost kanalizacijskih odplak v morju.

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu