Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Strezba hraneTri leta so bile turistične storitve na Hrvaškem obdavčene z nižjim davkom na dodano vrednost (DDV, oziroma na Hrvaškem PDV). Kot ena izmed sprememb na dolgem spisku davčnih določil z začetkom veljavnosti 1. januar 2017, pa se obdavčitev turističnih storitev vrača tja, kjer , kot pravijo mnogi, bi morala biti že ves čas. Turističnim delavcem namreč očitajo, da pred slabimi tremi leti ob znižanju davka ni nihče niti pomišljal, da bi zato spustil končno ceno, medtem ko sedaj zatrjujejo, da jih bodo zaradi sprememb primorani zvišati.

Država bo v naslednjem obdobju pomagala kmetijstvu z znižanjem davka na semena, sadike in gnojila. Spreminjajo se olajšave državljanov pri obračunu dajatev na njihove dohodke, hkrati pa se povečujejo dajatve za honorarna dela. Nekako v skladu z globalnimi smernicami o omejevanju porabe sladkorja so mu v prihajajočih spremembah povišali davek, za naše člane pa bo bolj zanimiv in dobrodošel podatek, da se znižujeta dajatvi na odvoz odpadkov in na promet z nepremičninami. Pri slednjih bo po novem davek 4, namesto sedanjih 5 odstotkov.

Za leto 2018 Hrvaška načrtuje znižanje obeh stopenj davka na dodano vrednost za eno odstotno točko. Nižji bo iz sedanjih 13 padel na 12, višji pa iz 25 na 24 odstotkov.

Iskanje