Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

katasterHrvaška ponuja vsem uporabnikom interneta brezplačen vpogled v elektronsko evidenco nepremičnin. Na voljo so podatki ortofoto karte (letalskih posnetkov), zemljiške knjige in kataster. Vse, kar potrebujete za ogled je parcelna številka in področje, v katerega spada parcela. Spodaj si preberite natančnejša navodila in uporabite povezave.

  • na tem spletnem naslovu je dostopna ortofoto karta, kjer je vidno stanje na terenu, ki so ga fotografirali 21. junija 2011 z vrisanimi parcelami in obrisi objektov, vpisane pa so tudi parcelne številke. Nad zemljevidom je nekaj orodij, s katerimi lahko izberete in povečate pogled na določen del zemljevida do velikosti, ko so vidne posamezne parcele, izmerite razdalje in tudi površine.
  • v zemljiški knjigi lahko preverite stanje vpisa vaše nepremičnine. Na tem naslovu najprej pod Općinski sud / ZK odjel vpišite 'BUJE', nato pod Glavna knjiga 'SAVUDRIJA' in nato vpišite Broj zemljišta (kat.čestice), to je številka vaše parcele. Desno spodaj kliknite na gumb 'Pregledaj'. Odpre se novo okno z napisom 'Kontrolni broj'. V spodnji okvirček prepišite črke in cifre, ki so zapisane na okvir nad tem. Nato kliknite 'Potvrdi' in dobili boste stanje zahtevane parcele. Za izpis na vašem tiskalniku kliknite na gumb na desni 'PDF verzija'. Še enkrat boste morali prepisati kontrolne znake, ki se vam pokažejo, nato se odpre okno za shranjevanje dokumenta z imenom 'report', ki ga lahko tudi preimenujete. Kliknite le še Shrani (ali Save, če imate angleško verzijo brskalnika) in svež ispisek iz zemljiške knjige je shranjen na vašem računalniku in ga sedaj lahko tudi natisnete.
  • izpis iz katastra dobite, če številko parcele vpišete na to stran in prepišete še spodnjo kontrolno številko in kliknete na gum spodaj 'Katastarska čestica'. Od tu se vam odpirajo še nekatere nove povezave:
    • klik na simbol zelene tarče na levi pod Broj. katast. čestice vam odpre novo okono, v katerem je slika parcele in obris objekta na njej
    • klik na številko v rubriki Broj pos. lista pa vam odpre novo stran, v kateri spet prepišete kontrolno številko in pridete do posjedovnog (lastniškega) lista, na katerem so poleg podatkov o nepremičnini tudi podatki o lastniku, oziroma lastnikih.

 

Iskanje