Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Rusenje dela hise pogled iz vasiVrsto let so se predstavniki Mesta Umag zaradi ustrezne obnove ceste poskušali dogovoriti za odstranitev hiše na vhodu v Crveni vrh z zahodne strani. Neuspešno. Tudi pred leti, ko so svečano odpirali luksuzni hotel Kempinski dober kilometer stran, so se občinarji morali sprijazniti, da bodo petični gostje v prestižni turistični objekt prišli tudi po ozki, nepregledni in nevarni cesti skozi vas. Potem je bila za kratek čas v obtoku ideja, da bo nova cesta vas v celoti zaobšla nad vasjo in bo na ta način problem rešen na najboljši način,.. dokler tam niso začeli saditi oljke. Rusenje dela hise Crveni vrhStaroselci smo se sicer navadili na ta ovinek med hišami, kjer smo mnogi vsaj tu in tam doživljali tudi kakšna bolj tesna srečanja, a smo kljub temu veseli novice, da se ta neprijetna prometna posebnost Crvenega vrha počasi poslavlja.

Mesto Umag se je uspelo dogovoriti z lastnikom, da bodo porušili del hiše, ki ovira načrtovano ureditev tega koščka ceste. Trenutno potekajo dela v hiši, s katerimi bodo ojačali tiste dele zgradbe, ki bodo zagotavljali ustrezno nosilnost in stabilnost po rušitvi dela objekta, ki sedaj opravlja to funkcijo. Rusenje dela hise pogled proti vasiNa komunalnem oddelku so nam povedali, da bodo dela potekala nekaj mesecev, mi pa upamo, da bo vse skupaj končano vsaj do predsezone. 

(Foto: čuvaj)

Iskanje