Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Prva ograja postavljenaV zahtevnem projektu celovite ureditve obalnega pasu in plaže se je s prvimi posegi le začelo premikati. Po spremembi pristojnosti za urejanje tega dela javnih površin, ki je z novo zakonodajo prešla iz Luške kapitanije na Mesto Umag smo že jeseni 2015 pripravili predlog za začetek ureditve. V praksi se kaže tudi birokratska zapletenost tovrstnih posegov na delih obalnega pasu, kjer Mesto Umag že izvaja dela za dosego skupnega cilja, da obalni pas na celotnem področju, ki ga pokriva, postane urejeno in varno predvsem za rekreativno in turistično dejavnost. Lahko pričakujemo, da bo v doglednem času obala urejena kot sprehajališče, po katerem bomo na eni strani lahko prišli do Kanegre, na drugi pa do Savudrije in še naprej.

Do takrat pa moramo nekako najti način za vzdrževanje sedanje ureditve plaž, dostopov do njih in varnosti. Uradno je bilo že večkrat povedano, da so vsi posegi na obali prepovedani, vendar je tudi tistim, ki so zadolženi za nadzor jasno, da je že zaradi varnosti poškodovane pomole in druge površine potrebno popravljati. Težje bi lokalna oblast zamižala na obe očesi ob večjih gradnjah ob obali in prisvajanjem javnih obalnih površin, zato še enkrat opozorilo vsem, da so po črki zakona gradnja, betoniranje in ostali gradbeni posegi na obalnem pasu prepovedani in kaznivi.

V letu 2016 je društvo postavilo novo ograjo na delu obale, kjer jo uporablja predvsem poleti veliko kopalcev, stara ograja pa je bila delno že odlomljena in ni več nudila primerne opore in varnosti. O tem smo obvestili tudi komunalni oddelek Mesta Umag, ki so nato sami predlagali, da lahko tudi oni postavijo nekaj ograj in pripomorejo k varnosti, še preden se začnejo večji posegi na obali.  25. maja 2016 smo jim poslali pobudo, ki je predstavljena v članku na tej povezavi in po nekaj prestavljenih terminih smo te dni opazili, da prva od dogovorjenih treh ograj že stoji  ob stopnicah, ki od bivšega Delfina vodijo do obale. Pričakujemo, da bosta kmalu postavljeni tudi ostali dve.

(Foto: čuvaj)

Iskanje