Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

oibOsebna identifikacijska številka (OIB) je trajni identifikator hrvaških državljanov in pravnih oseb, ki se nahajajo v Republiki Hrvaški in se uporablja kot univerzalni identifikator različnih uradnih evidenc. OIB se odobri tudi za tuje fizične in pravne osebe, za katere je nastal razlog za nadzor na ozemlju Hrvaške. OIB je unikaten in nespremenljiv.

Ministrstvo za finance - Davčna uprava (Porezna uprava Republike Hrvatske) po uradni dolžnosti določi in dodeli osebno identifikacijsko številko, ki temelji na podatkih, na katerih pristojni organi vodijo uradne evidence, takoj po prevzemu vnesenih podatkov.

OIB je bil uveden zaradi:

  • splošne informatizacije javne uprave s ciljem povečati učinkovitost državnih institucij ter zmanjšati upravno breme za državljane,
  • avtomatske izmenjave informacij med državnimi organi in drugih državnih institucij, ki bodo državljanom omogočali hitro in enostavno uveljavljanje svojih pravic,
  • boljši nadzor nad lastnino državljanov in pravnih oseb, ter prihodkov in denarnega toka, ki je ključni predpogoj za transparentno gospodarstvo in sistematičen boj proti korupciji
  • usklajevanja hrvaške zakonodaje z Evropsko unijo.

OIB ima enajst cifer, od katerih je v prvih deset naključno izbranih, zadnja cifra pa se izračuna s posebnim izračunom.

Uporaba OIB v Republiki Hrvaški se je začela 1. januarja 2009.

 

Če torej iz katerega koli razloga potrebujete OIB številko, vam jo na osnovi veljavnega osebnega dokumenta (s seboj imejte tudi obojestransko fotokopijo dokumenta) in navedbo razloga, zakaj OIB potrebujete, brezplačno izdajo na katerikoli izpostavi Porezne uprave. Najbližja Crvenem vrhu je v Porezna uprava v Umagu.

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu