Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

Napadene palme Skiper 1Lansko jesen smo že pisali o množičnem pojavu škodljivcev na palmah v tem članku, in kasneje o tem, da so se okužbe pojavile že tudi na Crvenem vrhu v tem članku, vendar smo opazili napadene samo palme 'Chamaerops excelsa', oziroma tako imenovane pahljačaste palme. Sedaj pa so nam sporočili, da so opazili tudi napad palmovega vrtača na palmah 'Phoenix' in sicer na palmah blizu Rezidence Skiper. Opozarjamo vse lastnike palm, da poskusijo preventivno zaščititi palme, če pa opazijo, da je prišlo do okužbe, morajo poskrbeti, da so palme odstranjene na način, da se škodljivci uničijo. Več podorobnosti si preberite v tem dokumentu.

Napadene palme Skiper 2Zgoraj na uvodni sliki, lahko vidite, kako velike luknje zvrta v steblo lista ta škodljiva gosenica, na levi pa, kako ta nebodigatreba izgleda (klik na sliko za povečavo).

Iskanje