Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

legalizacija crnih gradenjKot se je že nekaj časa šušljalo, je bil v resnici sprejet še en rok za vložitev zahtevkov za legalizacijo črnih gradenj na Hrvaškem. V zvezi s tem imamo eno dobro in dve ne tako dobri novici. Dobra je, da boste lahko vsi tisti, ki ste iz katerega koli razloga zamudili prvi rok za legalizacijo svojega objekta zgrajenega brez ustreznih dovoljenj, dobili še eno priložnost. Prva ne tako dobra novica za črnograditelje je, da bodo lahko legalizirali le gradnje zgrajene do leta 2011, ko so napravili orto-foto posnetke. Smo pa ujeli namige, da se bo morda dalo urediti tudi kakšno gradnjo, ki je zrasla po tem datumu. Slaba novica za vse v zvezi s tem pa je, da vse do pravnomočnega zaključka tudi te legalizacije, za katero je potrebno oddati vloge najkasneje do 30. junija 2018, ne moremo pričakovati izdelavo podrobnega urbanističnega načrta za to področje, kot osnove za celovito komunalno ureditev naselij.

V zvezi s to problematiko naše društvo podrobno in sproti obvešča gospod Goran iz podjetja Galović Inženjering d.o.o. in če vas zanimajo še kakšne podrobnosti, vam svetujemo, da se obrnete na njih. 

Iskanje