Prijava

Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje z uporabo piškotkov. Preberite več o tem.

Se strinjam

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko preprečite uporabo - izključite piškotke na vseh spletnih mestih, ki jih obiskujete, vendar je možno, da nekatere storitve na spletnih mestih ne bodo več delovale, ali pa bo prihajalo do napak.

zakonPred nekaj dnevi je stopila v veljavo novela zakona o dedovanju z vrsto spremembami. S tem se slovenski zakon usklajuje z Uredbo (EU) št. 650/2012 o dednih zadevah in uvedbi evropskega potrdila o dedovanju. Za člane našega društva bo verjetno najbolj zanimiva sprememba, ki uvaja »Evropsko potrdilo o dedovanju« in je neobvezni dokument, ki ga izda organ, ki obravnava dedovanje. Namenjeno je dedičem, volilojemnikom, izvršiteljem oporoke ali upraviteljem zapuščine, ki morajo v drugi državi EU dokazati svoj status in/ali uveljavljati svoje pravice kot dediči ali volilojemniki ali pooblastila kot izvršitelji oporoke ali upravitelji zapuščine.

Nov zakon naj bi poenostavil in poenotil postopek dedovanja po osebi, ki je imela premoženje v različnih državah znotraj Evropske unije. Celotno besedilo zakona si lahko pogledate na tej povezavi.

Iskanje