Nova spletna kamera

Nova spletna kamera CV 2022V nedeljo, 19. junija 2022 je nova spletna kamera nadomestila že močno utrujeno staro kamero, ki nam je služila pet let in pol. Nova kamera ima podobne lastnosti, kot njena predhodnica, je pa postavljena dober meter višje in ima zato nekoliko boljši razgled. Stara kamera je imel v zadnjem letu vrsto tipičnih 'bolezni' utrujene elektronske opreme, ki so se kazale kot nestabilnost v delovanju in v občasni popolni odpovedi poslušnosti. Če pa upoštevamo, da je skoraj 2.000 dni kljubovala vročini in mrazu, vetrovom in vsem vrstam padavin, pa lahko njeno delovanje vsekakor ocenimo za zelo uspešno in upamo, da se bo nova kamera ob vse bolj ekstremnih vremenskih razmerah tudi na Crvenem vrhu temu vsaj približala.

Z menjavo opreme se je nekoliko izboljšala tudi kakovost slike, upamo pa, da bo manj prekinitev in ostalih motenj. Živo video sliko naše kamere si lahko pogledate 24 ur na dan na zavihku Kamere naše spletne strani https://crvenivrh.com/kamere, ali pa neposredno na portalu Youtube https://crvenivrh.com/live.

Ob tem se zahvaljujemo članom društva, ki so na lanskem Zboru članov večinsko potrdili, da sredstva iz sklada Počitniško - turističnega društva Crveni vrh lahko namenimo tudi za posodobitev storitve spletne kamere. Posebna zahvala pa gre dvema fejst fantoma; Tomažu Babniku, ki je opravil večino dela pri izdelavi in postavitvi novega nosilca kamere in Marku Prijatelju, ki je prijazno priskočil na pomoč minuli vikend, ko smo navkljub lepi zbirki nepredvidenih zapletov uspeli postaviti in pognati novo opremo.

Hvala vsem in veliko lepih pogledov skozi novo elektronsko oko pod Crvenim vrhom vam želim!