Darilo Umag 2018Nekaj let smo nagovarjali pristojne v Umagu, naj vendarle začnejo skrbeti vsaj za najbolj nujne reči na obali, plažah in dostopih do njih, pa je še pred mesecem kazalo, da tudi letos ne bo nič. Ker pa je december en tak poseben mesec, ki včasih preseneti celo vsega hudega vajene, je tole presen tudi nas.

Saj ne, da bi šlo prav za vrhunski dosežek, a storjen je prvi korak. Poleg tistih nekaj ograj je ta košček betona prva stvar, ki jo je Mesto Umag prispevalo k ureditvi obalnega pasu. Ne bomo gledali v zobe podarjenemu konju še posebej ne v prazničnem času in primerjali opravljeno s tistim, kar smo predlagali v društvu. Zahvalili smo se predstavnikom oddelka za gradnjo in vzdrževanje v Umagu predvsem zato, ker so odstranili nevaren in propadajoč objekt, ki je bil na tem mestu in ker so nekoliko razširili in zabetonirali dohod do obale.

In tako se, kljub zelo različnim mnenjem o opravljenem delu lahko tolažimo, da nas lokalni Božiček ni popolnoma pozabil in upamo, da če bomo tudi prihodnje leto pridni, predvsem pa vztrajni,  bodo morda darila bolj v skladu z željami in priporočili, ki jih ves čas pošiljamo.