Umag bo dobil novo tržnico

Umag nova trznicaNavkljub mnogim gradnjam in že realiziranim posodobitvam infrastrukture v Umagu, so načrti za prihodnost še vedno veliki. Mesto je predvsem v zadnjem desetletju spremenilo in pomladilo svojo podobo, morda deloma tudi na račun zapostavljanja manjših krajev in vasi na območju Mesta Umag.

Kaj prinaša letošnja jesen?

jesen 2023Osvežitev zadnjih dni je poleg skrbi in nevšečnosti predvsem zaradi izdatnih padavin je prinesla tudi prvi vonj po jeseni. Seveda upamo, da sta pred nami še vsaj dva vremensko prijazna meseca, ko ni več prevroče, niti ni prehladno, še bolj pa je pomembna izvedba načrtovanih dejavnosti pri urejanju naselja:

Poletje v ozvezdju Rattus

PodganaPrispevek bralca: Ob samostalniku poletje nas najbrž večina pomisli na morje, vročino, dopust, počitnice in podobne pojme, ki nam jih predočijo miselni valovi, če le imamo dovolj sreče, da si v toplejšem letnem času lahko privoščimo odmik od siceršnje rutine.

Poletje na gradbišču

Poletje na gradbiscuPoletje je tudi letos prišlo z vsem, kar spada zraven. Za nami je že prvi vročinski val, temperatura morja je že presegla prijetnih 25 stopinj in počitnice so se ravnokar začele, v neizmerno veselje šolark in šolarjev.

Cene odvoza smeti strmo navzgor

Odvoz odpadkovNe glede na to, ali je kriva uvedba evra, ali se vzrok podražitve skriva kje drugje, je podražitev, ki nas čaka 1. maja več kot občutna. Medtem, ko so z novim letom na 6. maju večinoma cene le zaokrožili na evrske protivrednosti, pa nas za praznik dela čaka občutna podražitev. Skupna cena mes

Od danes gre zares

Stacionarni radarŽe lani smo vas obvestili, da so tudi na področju Umaga začeli postavljati stacionarne radarje, ki so do danes obratovali le testno, od danes pa naj bi bili v polni funkciji, kar pomeni, da bo za prekoračitev hitrosti na območju merjenja izdana tudi mandatna kazen. Naj še enkrat spomnimo, da s

"Predstavljajte si..

Predstavljajte si.. življenje v času, ko se je ljudem prihodnost še zdela obetavna", je vsebina leto starega komentarja video posnetka na YouTube-u. Napovedovanje načina življenja v prihodnosti je poskus, ki je praviloma popolnoma zgrešen, ko enkrat začnemo primerjati napovedi z resničnim stanjem. Če verjamemo, da

Je vaš vikend pripravljen na zimo?

zmrznjen vodni ventilDo koledarske zime je še dva tedna, prva resna zimska ohladitev pa je napovedana že za konec tega tedna. Mrzlo vreme naj bi potem vztrajalo še ves prihodnji teden in sedaj je res zadnji trenutek, ko lahko svoj počitniški dom pravočasno pripravite na morebitne temperature pod lediščem.