Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

komarkaMile zime in vlažne pomladi sta dva pogoja za veliko število insektov v poletnem času. Tudi komarjev. Zaenkrat se zdi, da teh nadležnih krvosesov letos na Crvenem vrhu ni ravno rekordno veliko. Pred leti so se pristojni tudi leteče nadloge lotevali s kemijo, ki je bila za komarje usodno učinkovita, pa tudi za ljudi ni mogla biti ravno zdrava. Prešpricali so naselja z insekticidi, kot polja s pesticidi in je delovalo. Zdaj tak pristop ni več primeren. V okoljih, kjer je dosti javnih zelenih površin, občasno še vedno v manjšem obsegu zmanjšujejo populacijo komarjev tudi s sodobnimi biološkimi sredstvi, na področjih, kjer pa je večina površin zasebnih, kot je to recimo Crveni vrh, to ne pride v poštev. Strokovnjaki svetujejo, da se problema lotimo preventivno.

STOP KOMARJEM

Komarji za razmnoževanje potrebujejo vodo. Brez prosto dostopne stoječe sladke vode ne bi bilo komarjev. Že minimalna količina vode, ki nekaj dni stoji v podstavku za rože je dovolj za razvoj na stotine komarjev! Vsak od nas mora poskrbeti, da se nikjer okoli hiše ne bo zadrževala stoječa voda. V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov:

KAKO?

  • preverite, da so žlebovi čisti in da v njih ne zastaja voda
  • zbiralniki za deževnico, vodnjaki in greznice morajo biti neprodušno zaprti. Če pokrov ni vodotesen, ga je potrebno zatesniti, ali ob pokrov nasuti droben pesek, ki bo preprečil vstop komarjem.
  • odtoke za meteorno vodo je potrebno redno čistiti in preprečiti, da se v njih zadržuje voda.
  • ne dopustite, da se voda zadržuje na nadstreških in ponjavah za pokrivanje
  • ne shranjujte kosovnih odpadkov in gum na odprtem
  • ne puščajte otroških bazenov dlje časa napolnjenih z vodo
  • odpadno vodo ne izlivajte v odtoke, ampak na zemljo
  • ne puščajte polnih posod in kant z vodo na prostem

Navodilo za preprečevanje razmnoževanja komarjev je v teoriji preprost, v praksi pa se zapleta na vsakem koraku. Vendar se splača potruditi. Če v krogu 100 metrov odstranimo vso stoječo sladko vodo, potem smo se na ta način praktično znebili tudi večine komarjev. To pa ni tako preprosto, kot se sliši. Na mnogih skritih mestih ostajajo manjše lužice in tudi v gostem zelenju je pogosto dovolj vlage, da se tudi tam komarji izvrstno počutijo.

Na spodnji sliki si lahko pogledate, kje se ponavadi zadržuje sladka voda:

Kje se razmnožujejo komarji  

Na ta način lahko občutno zmanjšamo populacijo komarjev, ostale pa bomo uspešno odgnali z različnimi naravnimi in umetnimi repelenti, s primernimi oblačili in z zapiranjem oken in vrat, kadar zvečer v prostoru gori luč, oziroma z namestitvijo komarnikov na okenske okvirje. 

Prosimo vse lastnike objektov na Crvenem vrhu, da se, kolikor je to le mogoče, držijo zgornjih navodil.