Umag bo dobil novo tržnico

Umag nova trznicaNavkljub mnogim gradnjam in že realiziranim posodobitvam infrastrukture v Umagu, so načrti za prihodnost še vedno veliki. Mesto je predvsem v zadnjem desetletju spremenilo in pomladilo svojo podobo, morda deloma tudi na račun zapostavljanja manjših krajev in vasi na območju Mesta Umag.

Ne morete priklicati čuvaja?

cuvaj dragoČe ste od začetka septembra poskušali poklicati našega čuvaja na njegovo slovensko telefonsko številko, ste bili neuspešni. Zaradi, recimo tehničnih težav, ta povezava trenutno ne deluje. Smo pa tudi zaradi tega dejstva uvedli nov način komunikacije s čuvajem za člane:

Opomnik: plačilo turistične takse za leto 2023

evisitor202215. septembra se uradno zaključiuje letošnja turistična sezona in s tem tudi obveznost za plačilo turistične takse za bivanje v zasebnih počitniških objektih, zato je zdaj pravi čas za preverjanje, ali imate z naslova turistične takse še kaj dolga. 

Kaj prinaša letošnja jesen?

jesen 2023Osvežitev zadnjih dni je poleg skrbi in nevšečnosti predvsem zaradi izdatnih padavin je prinesla tudi prvi vonj po jeseni. Seveda upamo, da sta pred nami še vsaj dva vremensko prijazna meseca, ko ni več prevroče, niti ni prehladno, še bolj pa je pomembna izvedba načrtovanih dejavnosti pri urejanju naselja:

Poletje v ozvezdju Rattus

PodganaPrispevek bralca: Ob samostalniku poletje nas najbrž večina pomisli na morje, vročino, dopust, počitnice in podobne pojme, ki nam jih predočijo miselni valovi, če le imamo dovolj sreče, da si v toplejšem letnem času lahko privoščimo odmik od siceršnje rutine.

Prenovljena spletna stran www.crvenivrh.com

web designTrajalo je dolgo. In glede na to, da se vsaj občasno ukvarjam s spletnimi stranmi že dobri dve desetletji in da že samo crvenivrh.com obstaja dobrih enajst let, bi tudi sam pričakoval, da bo šlo tole tako mimogrede, skoraj iz rokava. Niti približno.

Spet lažji dostop do obale

Ribiški zalivV resnici bi težko našli optimista, ki je verjel, da bodo delavci v doglednem času uredili lažji in varnejši dostop do obale v Ribiškem zalivu, ki je bil oviran zaradi začasnega nasutja ob gradnji obalnega črpališča za bodočo kanalizacijo.

Poletje na gradbišču

Poletje na gradbiscuPoletje je tudi letos prišlo z vsem, kar spada zraven. Za nami je že prvi vročinski val, temperatura morja je že presegla prijetnih 25 stopinj in počitnice so se ravnokar začele, v neizmerno veselje šolark in šolarjev.