Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Cist akc 2018 23Naši člani so na letošnjem zboru marca v Ljubljani na anketnih listih jasno povedali, da je za njih najpomembnejša urejenost in čistoča Crvenega vrha, kar so včeraj na čistilni akciji s svojim delom dokazali tudi v praksi. Vreme nam je bilo naklonjeno, odziv na čistilno akcijo dober, rezultat pa glede na zbrane odpadke daleč najboljši do sedaj! 

A razlogi za količinsko uspešnost akcije so manj prijetni. V drugi polovici novembra 2017 nas je čuvaj obvestil in nam poslal slike o močnem onesnaženju obale z ostanki stiropora neznanega izvora. Kosi te umetne mase, ki so bili pritrjeni na druge materiale so kazali na možnost, da gre za ostanke nekakšnega splava, ki ga je močan veter pred tem verjetno odtrgal iz bližnjega školjčišča. O tem so bili obveščeni tako na Luški kapitaniji v Umagu, kot tudi na komunalnem redarstvu. Kasneje smo dobili informacijo, da so pristojni prišli in si ogledali stanje, vendar niso poskrbeli za nikakršne ukrepe. Vsak naslednji veter in dež sta odnesla de nesnage. Tisto, kar se je ulovilo v kotanje na obali in med skale, pa je po dobrih petih mesecih še vedno ostalo na istem mestu.

Včerajšnja čistilna akcija se je začela zgodaj. Prostovoljna udeleženca akcije, sicer gosta v železničarski hišici, sta očistila velik pomol in okolico, kjer se je po kotanjah skrivalo tudi nekaj stiropora. Prvič letos smo določili zbirališče udeležencev akcije tudi pri bivšem Delfinu, kjer je vrečke za smeti in rokavice prevzela ekipa mladih udeležencev akcije in so na plaži pod naseljem Riva predvsem z naplavljenimi odpadki napolnili precej vreč. Bravo za Rivo! Največ dela pa je opravila že utečena in stalna ekipa v Ribiškem zalivu, kjer so naleteli pravi »dnevni kop« stiropora.

Rezultat akcije: skupaj smo zbrali in odstranili predvsem z obale več kot 75 velikih vreč odpadkov. Odlično! Obenem upamo, da tega rekorda v prihodnje ne bo potrebno presegati, saj bi to pomenilo, da je obala onesnažena še bolj, kot je bila tokrat. Vsem udeležencem tokratne akcije gre velika pohvala in zahvala za trud in sodelovanje!

Edino, kar nas moti v zvezi z vsebino večine napolnjenih vreč je dejstvo, da je v njih tisto, kar bi pristojne službe Mesta Umag morale odstraniti že pred petimi meseci. Upamo, da smo tudi s to akcijo poleg ostalega lokalnim oblastem pokazali tudi dobro voljo za sodelovanje z njimi tudi v prihodnje.

Oglejte si fotografije s čistilne akcije:

Pomoč:
Klik na male sličice ponudi povečan prikaz.
Nadzor
 prikazovanja:  
- klik na levo stran slike ALI puščica levo na tipkovnici
 --> prejšnja slika
- klik na desno stran slike ALI puščica desno na tipkovnici --> naslednja slika
- klik na znak X desno ALI 
tipka ESC na tipkovnici --> prekinitev projekcije