Zbiranje soglasij v zaključni fazi

kup dokumentovVeseli nas, da ste skoraj vsi lastniki sprejeli ponujeno priložnost za najbolj preprosto in najcenejšo ureditev priklopa svojih objektov na kanalizacijo tudi v primerih, ko je zatečeno stanje tehnično bolj zapleteno. Gospod Milomir Milanović, pravni zastopnik podjetja 6. maj odvodnja d.o.o. se je zelo potrudil, da je vsem lastnikom predstavil tako problematiko, kot tudi predlagano strokovno rešitev v vsakem primeru posebej. Razumljivo je, da ste bili nekateri lastniki nekoliko nezaupljivi, saj gre za pomembne dokumente in dober gospodar se temeljito pozanima o vseh posledicah svojih odločitev, preden jih dokončno sprejeme in podpiše.

Društvo je ves čas v stiku tako z investitorjem, kot tudi s člani. Upravni odbor se strinja z večino lastnikov, da je čim prejšnja izgradnja kanalizacije nujno potrebna, zato bo društvo še naprej pomagalo pri izvedbi vseh postopkov vse do zaključka del na novem kanalizacijskem omrežju.

 

V resnici postopek podpisa soglasij še ni čisto zaključen, čeprav je za večino še nepodpisanih soglasij že vse dogovorjeno in so dokumenti pripravljeni, le lastniki jih morajo še overiti pri notarju (pri določenih notarjih je tudi to brezplačno - vprašajte gospoda Milanovića).

Seveda pa se pri toliko objektih vedno najde nekaj primerov, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov še niso rešeni. In čeprav smo o tem že pisali, se pogovarjali in prav zato gospoda Milanovića tudi gostili na letošnjem občnem zboru društva, naj poudarimo še enkrat, da bo moral 6 mesecev po dokončanju izgradnje kanalizacije imeti vsak lastnik objekta urejeno svojo fekalno kanalizacijo na enega od z zakonom predpisanih načinov, od katerih je ta, ki ga predlaga investitor, po mnenju društva najcenejši (brezplačen) in tudi dolgoročno najboljši (sistem bo vzdrževal upravitelj kanalizacije). Ureditev kanalizacije 'po domače', ne bo več mogoča! Zato svetujemo še tistim posameznikom, ki tega do sedaj še niso storili, da dajo svoje soglasje za izvedbo. Seveda lahko pred tem dobijo odgovore na vsa vprašanja od gospoda Milanovića po telefonu +385 91 511 8424 tudi tudi ob sobotah in nedeljah, elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali pa se z njim celo dogovorite za sestanek na Crvenem vrhu. 

 

V imenu lastnikov celotnega naselja in društva, ki se od vsega začetka zavzema za izgradnjo kanalizacije se zahvaljujemo vsakemu lastniku, ki se je odzval vabilu za podpis soglasja, si vzel čas za pregled predlagane rešitve in sprejel dogovor, ki bo koristil njemu osebno in celotnemu naselju. Hvala!