Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Val ob pomolMenda je bilo letos manj komarjev in mrčesa na splošno. Ne upamo se javno hvaliti, da je naše društvo z brezplačnim razdeljevanjem sredstva proti razmnoževanju komarjev v stoječih vodah bistveno pripomoglo k temu. Smo se pa trudili..

Letos tudi ni bilo tako skrajno vroče, kot nekaj let pred tem, zato se najvišja temperatura morja ni niti približala 30 stopinjam. Tudi posebno močnih neurij na Crvenem vrhu ni bilo. Ni bilo inšpektorjev, ki bi preverjali, ali smo prijavili svoje začasno bivanje z novim sistemom eVisitor. Tudi za njih je bilo prvo leto bolj študijsko. Ni bilo prave zabave niti v Umagu, kjer so bila prejšnja leta bolj poskočna in celonočna, pa še italijanska manjšina v Savudriji je pripravila tistih nekaj sicer vedno odlično obiskanih Ribiških fešt na prostem bolj ali manj brez najav in eno celo sredi tedna..

Predvidljivo in pričakovano se je spet povečala gneča na cestah in ob asistenci dovolj dolge policijske stavke je v prometu nad prometnim zakonom spet prevladal zakon močnejšega, prometna signalizacija pa vse bolj služi le popestritvi urbane podobe naših prometnic. In bilo je leto prepolnih kontejnerjev, a ob tem moramo takoj pohvaliti uporabnike. Saj ne, da smo že kar zgledni in brezhibni, a napredek že od daleč vidijo tudi tisti z večjimi dioptrijami. Morda so zalegla opozorila in prošnje in napisi na kontejnerjih, da je najbolj od vsega prepovedano odpadke odlagati okoli smetnjakov. In je bilo tega letos res manj. Grešnik pri prenapolnjenih smetnjakih so smetarji, ki opravljajo premajhno število odvozov. Pika. Naše prošnje, telefonski klici, predlogi, vprašanja in na koncu pritožba so bile usmerjene na 6. maj d.o.o. že od sveže pomladi in vse skupaj je morda nekoliko pomagalo pri zmanjševanju problema. Smo pa še kar oddaljeni od želenega stanja. Obenem je to poskus popravljanja sistema, ki se itak poslavlja, ker smo pred skoraj dvema letoma dobili obvestilo, da bodo s 1.1.2015 zamenjali kontejnerje in postavili otoke za ločevanje odpadkov. Pred tedni je do nas spet prišla novička, da sedaj pa bo - menjava namreč. Pa vas nismo hoteli vznemirjati zaradi tega, ker se lahko spet izkaže, da bo treba še nekoliko počakati. Ko se bo nekega dne to zares zgodilo, boste obveščeni. Morda vam bodo poslali obvestilo na vaš naslov stalnega bivališča, kot pošiljajo račun, ali pa vas bo to obvestilo čakalo v poštnem nabiralniku na vašem vikendu. 

Bilo pa je tudi vetrovno in valovito leto, kar je včasih že dovolj za zabavo ob umikanju vodnim zavesam, ki jih delajo valovi srednje močne tramontane, ko se raztreščijo ob pomol, kot kaže slika. Včasih je uspelo, kdaj pa kdaj pa je bila voda hitrejša. V obeh primerih je bilo kričeče zabavno..