Božičnica za umaške upokojence

Bozicnica za upokojenceMorda Mesto Umag res posveča nekoliko premalo pozornosti turistom, ki posredno izdatno polnijo mestni proračun, moramo pa priznati, da je skrb za prebivalce Umaga vidna na vsakem koraku. Potem, ko so lokalni oblastniki v zadnjih letih veliko sredstev vložili v obnovo infrast objektov za mlade, od katerih se pravkar pričenja tudi gradnja srednje šole, nedolgo nazaj pa je bil zgrajen tudi sodoben dom za starejše občane, so pred novim letom obdarili tudi svoje upokojence.

In prav starejši so na Hrvaškem pogosto v zelo slabem finančnem položaju, saj so prejemki nekaterih, ki so odvisni samo od pokojnine, zares majhni. Zato so z odločitvijo župana konec preteklega leta vsi upokojenci, ki izpolnjujejo pogoj, da je pokojnina njihov edini dohodek in da mesečno ne presega dva tisočaka kun, prejeli Božičnico, katere vrednost se giblje od 1.000,00 do celo 4.000,00 kun. Za upokojence, katerih mesečna pokojnina znaša 1.000,00 ali manj, znaša mestni božični dodatek 4.000,00 kn. Za upokojence, katerih pokojnina znaša do 1.500,00 kun, bo božičnica znašala 2.500,00 kn, medtem ko za upokojence, katerih pokojnina znaša do 2.000,00 kn mesečno, znaša višina božičnice 1.000,00 kn.

"Naša želja je, da bi v teh prazničnih dneh pomagali našim upokojencem, ki so najbolj potrebni pomoči in jim omogočili prijetne praznične trenutke. Zavedamo se dejstva, da so predvsem državljani tretje generacije zaslužni za razvoj naše majhne, ​​a premožne skupnosti."

"Cenimo in razumemo, kaj skupnost dolguje svojim upokojencem, za vse, kar so za njih naredili nesebično in brez zadržkov," je zaključil župan.

Ne glede na razmišljanja o preračunljivem populizmu župana upamo, da bodo takšne poteze našle čim več posnemovalcev.