Dan paradižnikov

Dan paradiznikov 2018Pred začetkom glavne obiralne sezone paradižnika v Istri v avgustu, v Umagu tradicionalno organizirajo prireditev Dan rajčice (Dan paradižnika). Gastronomska prireditev, posvečena najbolj priljubljeni poletni vrsti zelenjave, je edina tovrstna prireditev na Hrvaškem in vaša priložnos da okusite paradižnik v najrazličnejših kombinacijah.

Na glavnem umaškem trgu lahko ob zabavnem programu pokušate jedi, pripravljene na osnovi paradižnika, ki je pravi vir zdravja in vitalnosti. V večini je to "šalša", priljubljena paradižnikova omaka z različnimi vrstami testenin, jed, ki ne manjka na nobenem poletnem sredozemskem meniju.

Med okušanjem hrane si imajo obiskovalci priložnost ogledati različne vrste paradižnika in izvedeti več o njem. A zabava ne bi bila prava zabava, brez izbora najlepšega izmed vseh! Tako prebivalci Umaga na Dan rajčice (Dan paradižnika) organizirajo tekmovanje za najboljšo sorto ter za največji paradižnik.!

Potem, ko ste spoznali nekaj novega o tej priljubljeni vrsti zelenjave in zadovoljili svoje brbončice, je čas za pravo zabavo, ki je v Umagu ne smete nikoli zamuditi! Festival, ki slavi obiranje paradižnika na širšem območju Buj in vrhunec poletja, se zaključi s pravo ljudsko veselico.

Prireditev bo v Umagu na Trgu slobode v četrtek, 26. julija 2018. Vabljeni!